DHL Express'ten TİM ve DTM ile ortak proje

Proje kapsamında DHL gönderilerinin üzerinde "Türkiye'de mal satın almak için daha iyi bir zaman olmadı" yazılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DHL Express'in Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) ile gerçekleştirdiği proje kapsamında DHL gönderilerinin üzerinde "Türkiye'de mal satın almak için daha iyi bir zaman olmadı" yazılacak.

DHL Express Türkiye Bölge Direktörü Michel Akavi, projeye ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, krizden çıkışın ihracat için "milli bir vazife" gibi olduğunu, kriz sürecine olabilecek en az zararla atlatmak için DHL olarak kendi imkanları doğrultusunda katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Akavi, 2001'de de buna benzer bir proje gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, bu proje sayesinde özellikle KOBİ ihracatçılarını yurt dışında tanıttıklarını ve yeni pazarlar bulduklarını ifade etti.

Sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada yaşanan günümüzdeki krizin daha önemli olduğuna dikkati çeken Akavi, "Kriz var. Ancak aynı zamanda Türkiye'ye yeni fırsatlar doğuyor. Uzak Doğu, Çin, Bangladeş'ten bize doğru bir kayma var. Türkiye'nin daha küçük adette mal yapma olanağı, lojistik avantajı burada çok önemli. Biz bu projeyle kazanılan ivmeyi daha da pekiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Yurt dışına günde 5 bin-6 bin arasında gönderileri olduğunu kaydeden Akavi, "Gönderilerin üzerine yapıştırılacak çıkartmalar ile ayda ortalama 150 bin gönderi ile yurt dışına mesaj gidecek. Ne kadar çok gönderi giderse Türkiye'den, sesimizi ne kadar çok duyurabilirsek o kadar çok geri dönüş olacaktır" dedi.

Akavi, bu yılın ilk 4 ayında eksiye giden gönderilerde haziran, temmuz ve ağustosta artışlar olduğunu söyledi.

Sorular üzerine, gönderilerin yüzde 60'ının Avrupa'ya gittiğini, ancak Orta Doğu, Afrika ve Uzak Doğu pazarlarına gönderi sayısında son dönemlerde artış yaşandığını ifade eden Akavi, bu artış trendinin devam edeceğini düşündüklerini kaydetti.