Doğanay'dan Adana'ya yeni yatırım

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Tamamen yerli ürünler kullanarak ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde tesisler kurarak yılda 350 milyon litre üretim yapan Doğanay Gıda, yeni yatırımları ile Türkiye ekonomisine katkısını büyütüyor. Bugün 50 bin m2 açık ve 40 bin m2 kapalı alana sahip Doğanay, Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde kurmakta olduğu yeni fabrikasıyla kapalı üretim alanını 56 bin m2'ye çıkarıyor.
Çağımızın gerektirdiği tempolu yaşamla birlikte, artan gelir düzeyi ve eğitim seviyesi, güvenli gıda tüketiminin ve sağlıklı ürünlere yönelmenin önemini de arttırdı.Tüketiciler başta tarımsal ürünler olmak üzere, satın aldıkları tüm gıda ürünlerinde gıda güvenliği kriterlerini ve içeriğinde katkı maddesi, renklendirici, koruyucu madde olmayan ürünleri talep eder hale geldi. Gıda güvenliği konusunu üretiminde başlıca kıstas olarak belirleyen Doğanay Gıda, insan sağlığı ve doğaya saygılı misyonunu, dürüst ve ilkeli çalışma sistemiyle birleştirdi. Bugün Türkiye'de sektörün lokomotifi olduğu şalgam suyunun yanında çeşitli sosların üretimini de gerçekleştiren Doğanay, özellikle yeni yatırımıyla birlikte son zamanlarda daralan asitli ve gazlı içecek pazarına alternatif olacak, insan sağlığına son derece faydalı niş ürünler üretmeye başlayacak.

"Yeni Ürünler Yeni Fabrika'da Üretilecek"
Doğanay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Doğanay: "Adana Hacı Ömer Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde 1300 m2 alanda başladığımız şalgam suyu üretiminde bugün Türkiye pazarının yüzde 95'ine sahip olduk. Yaklaşık 40 bin m2 kapalı alanda üretim yapıyoruz. Bugünlerde yine Adana OSB'de kurmakta olduğumuz fabrikamız ile bu alanı 56 bin m2'ye çıkarıyoruz. İlki gibi en son teknolojiye sahip makine ve araçlarla birlikte kurmakta olduğumuz ikinci fabrikamızın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. İlk fabrikamızda tamamen şalgam suyuna odaklanıp yeni fabrikamızda inovatif ürünlerimizi üreteceğiz. Bu sayede şalgam suyu üretimimizi dolayısıyla da ihracat yaptığımız ülke sayısını artıracağız. Full antioksidan içerdiği, şekere iyi geldiği, soğuk algınlığına, mide, hazım ve kabızlık sorunlarına çözüm olduğu çok iyi bilinen şalgam suyu, ülkemizde olduğu kadar yurt dışında da her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Ayrıca içecek sektörünü de olay yaratacak, asitli ve gazlı içecek pazarına alternatif olacak farklı ve yeni ürünlerimizi de yeni fabrikamızda üreteceğiz. Doğanay olarak biz bu topraklardan kazandıklarımızı, yine bu topraklara yatırarak, inanç, azim ve heyecanla yolumuza devam etmekteyiz."