Doğuş Çay, meyve suyu ve süte göz kırptı

Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkanı Karakan, meyve suyu ve içimlik süt konusunda araştırma yaptıklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ÖDEMİŞ - Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Karakan, meyve suyu ve içimlik süt konusunda araştırma yaptıklarını belirterek, "Önümüzdeki yıllarda bu sektörlere de girebiliriz" şeklinde konuştu.

Doğuş Çay'ın salça fabrikasında yapılan çalışmaları görmek üzere Ödemiş'e gelen Karakan, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş ve Ziraat Mühendisi Kenan Kayhan'a fabrikayı gezdirdi.

Karakan, 70 bin metrekare alan üzerine kurulu fabrikayı Doğuş Çay olarak bu yılın Mart ayında satın aldıklarını, fabrikaya yeni yatırımlar yaparak bu yıl 80 bin ton taze domatesi işleyip yaklaşık 13 bin ton salça üretimi hedeflediklerini söyledi.

Salça üretimi için 15 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Karakan, "Çayın dışında şeker ve salça kategorilerine de girdik. Bu yıl 240 milyon YTL ciro hedefi koyduk. 5 yıl içinde gıda sektöründe Türkiye'deki ilk 10 firma arasında yer almayı hedefliyoruz" dedi.

Karakan, bölgedeki süt potansiyelinin de farkında olduklarını belirterek, "Meyve suyu ve içimlik süt konusunda araştırma yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu sektörlere de girebiliriz" diye konuştu.

"Doğuş Bahçe Domates Salçası" adı ile önümüzdeki 3 yılda yüzde 20'lik pazar payına ulaşmayı planladıklarını dile getiren Karakan, şunları söyledi:

"2008 yılında 10 bin tonluk üretim kapasitesi ile 450 milyon dolarlık salça pazarından yüzde 8 pay alma hedefi koyduk. Küresel ısınma ile birlikte domatesin üretim yeri güneye kayıyor. Şu an fabrikanın yeri konusunda çok avantajlıyız. Üreticilerle diyaloğumuz çok güzel. Yatırımlarımıza devam ediyoruz."

Ödemiş İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş ise Doğuş Çay'ın Ödemiş'teki yatırımından dolayı memnun olduklarını belirterek, "Yaklaşık 150 kişinin çalıştığı bu fabrika, bölgemiz için hem istihdam hem de üretim alanıdır" dedi.