Doğuş, İsviçre'nin en büyük Porsche showroomunu açtı

5 bin metrekarelik alanda hizmet verecek satış ve servis merkezi için 23 milyon İsviçre frangı harcandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Doğuş Otomotiv, İsviçre'nin Lozan kentinde Porsche showroomu açtı. Porsche yetkili satış ve servis merkezinde 2009 yılının son 3 ayında 50, 2010 yılında ise 200 adet satış hedefleniyor.

Doğuş Otomotiv'den yapılan yazılı açıklamada, "D-Auto Suisse SA" ismi ile hizmet vermeye başlayan şirketin, müşterilerine 5 bin metre karelik alanda hizmet verecek Porsche satış ve servis merkezi için 23 milyon İsviçre frangı yatırım gerçekleştirdiği kaydedildi.

Açıklamada, Doğuş Otomotiv'in Porsche AG ile işbirliğinin 13. yılında açılışını yaptığı ve yüzde 99 hissedarı olduğu "D-Auto Suisse SA" şirketi adı altında hizmet verecek merkezin, Cenevre ve Bern'e yakınlığı ile "stratejik bir noktada" bulunduğu vurgulandı.

Porsche yetkili satış ve servis merkezinde 2009 yılının son 3 ayında 50, 2010 yılında ise 200 adet satış gerçekleştirilmesinin hedeflendiği belirtilen açıklamada, showroomda 2009 yılında 22, 2010 yılında ise 25 kişinin istihdam edileceği ifade edildi.

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, açılışa ilişkin, "Bir Türk şirketi olarak İsviçre'nin en büyük Porsche showroom'unu hizmete açmaktan büyük bir gurur duyuyoruz" değerlendirmesi yaptı.

Acar, Porsche AG ile İsviçre'nin Lozan kentinde 2007 yılında bir Porsche showroomu açma yolunda karar aldıklarını, bu doğrultuda Doğuş Otomotiv olarak otomotiv sektöründe bölgesel güç ve global otomotiv şirketi olma yolunda yaptıkları planlar kapsamında emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti.

Doğuş Otomotiv Üst Yöneticisi (CEO) Ali Bilaloğlu ise, 2010 yılında İsviçre'nin Lozan şehrinde tüm Türkiye pazarı büyüklüğünde Porsche satış grafiği yakalamayı hedeflediklerini bildirdi.

Açılışı gerçekleştirilen Porsche yetkili satış ve servis merkezinin, "Porsche'nin değerlerini taşıyan ve müşterilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek teknoloji ve performansta" yapılandırıldığını belirten Bilaloğlu, 2009 yılının kalan 3 ayındaki 50 ve 2010 yılındaki 200 satış hedefinin, şu anda tüm Türkiye genelinde satılan Porsche satış rakamına eşit olduğuna dikkati çekti.