Doğuya yatırım 2023 hedeflerini öne çeker

TÜGİK Genel Başkanı Güral, "Doğu ve Güneydoğu'ya yapılacak yatırımlar, Türkiye'nin 2023 hedeflerindeki yolunu en az 5 yıl kısaltacaktır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, çözüm sürecinin ekonomik getirilerine dikkati çekerek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılacak yatırımların, Türkiye'nin 2023 hedeflerindeki yolunu en az 5 yıl kısaltacağına inandıklarını ifade etti.

TÜGİK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, "TÜGİK Zirvesi 2013"ün açılışında konuşan Güral, TÜGİK'in 7 federasyon, 72 dernek ve 500'ün üzerinde farklı sektörde faaliyet gösteren 10 bin üyesi bulunduğunu hatırlatarak, Türkiye ekonomisinin nabzını yakından ve en güncel şekilde tuttuklarını vurguladı.

Güral, faiz maliyetlerinin ekonominin hızlanmasına engel teşkil ettiğinin altını çizerek, "Faiz maliyetlerinin mutlaka tek haneli rakamlara düşürülmesi gerekmekiyor. Türkiye'deki işletmelerin yüze 98'ini oluşturan KOBİ'ler istihdamın yüzde 76'sını sağlıyor, ihracatınyüzde 30'unu geçekleştiriyor. Fakat kredilerin sadece yüzde 5'i KOBİ'ler tarafından kullanılıyor. Kredi faizleri düştüğü takdirde bu oran yukarı çıkacak ve KOBİ'ler yatırıma yönelecekler. Küçük işletmelerin yüzde 15, büyük işletmelerin yüzde 7 gibi faiz oranlarıyla kredi kullanıyor olması kabul edilemez bir durum" değerlendirmesinde bulundu.

Çözüm sürecinin ekonomik getirilerine de değinen Güral, süreç sonrasında ekonomik anlamda sıçrama olacağını vurgulayan Güral, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılacak yatırımların, Türkiye'nin 2023 hedeflerindeki yolunu en az 5 yıl kısaltacağını belirtti.

Zirvenin onur konuğu Hisarcıklıoğlu ve Konukoğlu

TÜGİK Zirvesi 2013'te Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu onur konuğu olarak yer aldı.

Zirve kapsamında, TÜGİK'in gelecek dönem hedeflerinin tespit edilmesi ve yürütülecek çalışmalara fikir birliği içerisinde yön verilmesi amacıy arama çalıştayı gerçekleştirildi.