"Dolar düştü diye ekonomik kriz bitmiyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, "Kur düştü, Türkiye iyiye gidiyor demek meseleyi anlamamaktır. Hatta cari fazla veriyoruz, kriz bitti demek cehalettir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Son günlerde döviz kurunda yaşanan düşüşün etkisiyle hükümetin ekonomide iyimser bir hava varmış algısı yaymaya çalıştığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Dolar düştü diye ekonomik kriz bitmiyor" dedi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamasında Erdoğdu, "Üretim yapabilmek için ithalat yapmak zorundayız ama para olmadığı için ithalat yapamıyoruz, o yüzden de döviz talebi yok. Ayrıca Türk lirasına fahiş faiz var. Dünya ortalamasının 5-6 katı, yüzde 24 faiz ödüyoruz. İnsanlar elindeki parayı alıp faize koyuyor. Böylesi bir durumda, 'kur düştü, Türkiye iyiye gidiyor' demek meseleyi anlamamaktır. Hatta 'cari fazla veriyoruz, kriz bitti' demek cehalettir. Şu an üretim yapamıyoruz diye ithalat yapamıyoruz. İthalat olmadığı için de cari açıktaki makas daralıyor. Piyasada nakit yok, kimse kredi alamıyor. Şirketlerimiz gırtlağına kadar borçlu" ifadelerini kullandı.