DOMİF, İzmit'te başladı

Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, haftasonuna kadar sürecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'yı kapsayan, 320 firmanın katıldığı "Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (DOMİF 2014)",  başladı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde İzmit'teki Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda, firmalarca 350 stant kuruldu.

Fuarın açılışında konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, gelişmiş toplumlarda en zor çözülen sorunların başında istihdamın geldiğini söyledi.

DOMİF'in iş arayanlarla iş verenleri bir araya getirdiğini ifade eden Topaca, fuarın iş alanlarında aranan şartlarla ilgili eğitimi verecek üniversitelerle öğrencileri buluşturacağını kaydetti.

Topaca, üniversite tanıtım günlerinin fuarla birleştirildiğini dile getirerek, "Tarafları daha geniş platformda buluşturmak istedik. Bu fuarda, gelecekle ilgili planları olan taze beyinlerle kurumsal kapasitesi yüksek firmalarımızı ve üniversitelerimizi buluşturacağız. Ülkemizin en önemli firmaları fuarda stantlarını açtı. Fuarda iş imkanlarıyla talebi buluşturuyoruz. Açık iş ilanları var. Bu sene yaklaşık 3 bin kadroya iş arayanları yerleştirmek istiyoruz. Umarım bu sayı daha da artar. Kariyer geliştirmeyle ilgili bir dizi etkinlik olacak. Gençlerimizi uzmanlarla buluşturacağız" diye konuştu.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da bu yıl fuar katılımının maksimum seviyeye ulaştığını belirterek, işsizliğin çözümü noktasında fuarın önemli bir adım olduğunu söyledi.

Geçen yılki fuarda şirketler tarafından 2 bin 380 iş talebi alındığını, bunların yarısından fazlasının işe yerleştiğini ifade eden Zeytinoğlu, bu yılki rakamın ise 3 bin olduğunu kaydetti.

Zeytinoğlu, üniversite tanıtım günlerine 40 üniversitenin katıldığını vurgulayarak, "Üniversite sanayi işbirliğine çok önem veriyoruz. Türkiye'nin bir üst lige geçmesi için üniversite sanayi işbirliğine ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bunu gerçekleştirmede hükümetin artan desteklerini memnuniyetle karşılıyoruz. Ülke ekonomimizin sürdürülebilir bir rekabet üstünlüğünü bu şekilde yakalayabileceğini düşünmekteyiz" ifadesini kullandı.  

Konuşmaların ardından Topaca ve protokol üyeleri, fuarın açılış kurdelesini keserek, stantları gezdi.

Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, 10 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir