Dünkü % 5'lik kazanç, bugün geri verildi

Yurtdışındaki düşüşe eşlik eden borsada kar satışları hızlandı; kayıp gün sonunda yüzde 5'e ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - IMF söylentileriyle dün yüzde 5'e yakın prim yapan İMKB'de bugün, dünün tersi bir gün yaşandı. IMF'nin Türkiye'nin yeni bir program talebinde bulunmadığına yönelik haberler kar satışlarını hızlandırdı; 28 binin altına sarkan endeks, günü 1.487 puan ve yüzde 5.07 değer kayıpla 27.855 puandan tamamladı. Gün sonunda 1 milyar 254 milyon YTL'lik işlem hacmi kaydedildi.

Barack Obama'nın ABD başkanı seçilmesi piyasalarda 'olumlu' kabul görmesine karşın, endekslerde satış baskısı hakim oldu. Gün içerisinde ABD'de açıklanan MBA ile ADP istihdam raporunun olumsuz gelmesi ve AMBAC'in açıkladığı rakamın beklentilerden çok kötü açıklanması yurtdışında satış baskısı yaratırken, bunlara ek olarak IMF'nin Türkiye'nin yeni bir program talebinde bulunmadığına yönelik haberler de yurtiçinde kar satışlarını artırdı. Bileşik Endeks, gün sonuna doğru aşağı yönlü hareketini hızlandırdı ve 27.855 puanla gün içi en düşük seviyeden kapandı. Yurtdışı verileri izlemeye devam eden piyasalar gözünü Avrupa ile İngiltere'nin yarın alacakları faiz kararlarını çevirdi. Yurtdışında kayıplar yüzde 1.5 ila 2.5 arasında değişiyor.

Dolar 1.50 YTL'nin üzerinde dengeli seyretti

Dolar bugün yurtiçi piyasada dengeli bir görünüm sergiledi. Gün içerisinde 1.52 YTL seviyelerini test eden dolar, kapanışa doğru 1.5060 YTL'den el değiştirdi. Euro ise 1.9480 YTL ile dünün üzerinde yer aldı. İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda işlem gören 23 Haziran 2010 vadeli gösterge tahvilde faiz yüzde 21.37 bileşik seviyesinden kapanırken, yarına valörlü işlemlerde yüzde 21.17'ye indi. Gösterge kıymet dün yüzde 22.22 bileşik seviyesinden günü tamamlarken, bugüne valörlü işlemlerde yüzde 21.98 seviyesine yer almıştı.