Dünya borsalarının sözcüsü oldu

Genel sekreterlik statüsünün ekim ayında Tayvan'da yapılan genel kurulda ana tüzük değişikliği ile 'CEO' unvanı ile değişmesi de bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Ece CEYHUN

İSTANBUL - Hüseyin Erkan, Dünya Borsalar Federasyonu WEF'in Genel Sekreteri oldu. Bu yılın başında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanlığı görevini devreden Hüseyin Erkan, genel merkezi Paris'te bulunan, dünya üzerindeki 54 borsa ve bu borsalara kote 45 binden fazla şirketi çatısı altında bulunduran WEF'in genel sekreterliğine getirildi.

Genel sekreterlik statüsünün ekim ayında Tayvan'da yapılan genel kurulda ana tüzük değişikliği ile ‘CEO' ünvanı ile değişmesi de bekleniyor.

Gelişme üzerine kendisine ulaştığımız Hüseyin Erkan, DÜNYA'ya yaptığı açıklamada sürecin ocak ayında başladığını ifade ederek teklifin WEF'in yönetim kurulu üyelerinden geldiğini söyledi. 25-26 adayın olduğu görüşme süreci sonunda göreve Erkan getirilirken diğer adaylar arasında bazı borsa başkanları, üst düzey finans yöneticileri de vardı.

Erkan, dünyada lisanslı borsaların bir regülasyona tabii olmayan işlem platformları ile mücadele ettiğini belirterek WEF'in ana odağında bu mücadelenin olacağını söyledi. Erkan, "İşlem platformları regüle olmuş borsalar açısından haksız rekabet ortamı sunuyor. Bu işlem platformları ile mücadele etmek sadece borsalar açısından değil yatırımcılar açısından da çok önemli bir nokta. Dolayısıyla regülatörlerle sık sık bir araya geleceğiz. Bundan sonra dünyadaki lisanslı borsaların sözcüsü olacağım" dedi.

WEF'ten yapılan açıklamada ise Dünya Borsalar Federasyonu (WFE) Genel Sekreterliği'ne Hüseyin Erkan'ın getirildiği ifade edilerek Erkan'ın İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki başkanlığının, sektördeki düzenleme meselelerine dair bütünleştirilmiş bir küresel borsa görüşünü açıkça ifade etme konusunda onun WFE'deki rolüne özel olarak uyduğu vurgulandı.

WFE Direktörler Kurulu Başkanı Ronald Arculli, "WFE, piyasaların kalitesini iyileştirmek üzere dünyanın regüle edilmiş borsalarını bir araya getirmeyi hedefleyen uzun vadeli bir taahhüde sahip. Direktörler Kurulumuz Hüseyin Erkan'ın dünya genelinde adil ve şeffaf piyasa taahhüdünü yerine getirmek için çalışan WFE'nin sesini güçlendireceğine inanıyor.

Genel Sekreterlik görevine atamasından büyük onur duyduğunu söyleyen Erkan, "Amacım hızlı küresel dönüşümün yaşandığı bu dönemde iyi düzenlenmiş borsalara yönelik olarak WFE'nin çalışmalarını desteklemek ve yaygınlaştırmak olacaktır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir