EBK süt satışına giriyor

Kurumun yapısının, et ve süt piyasasına müdahale edebilecek şekilde Et ve Süt Kurumu'na dönüşmesinin ardından, EBK mağazalarında, süt ürünleri de satılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Et ve Balık Kurumu'nun (EBK) yapısının, et ve süt piyasasına müdahale edebilecek şekilde Et ve Süt Kurumu'na dönüşmesinin ardından, EBK satış mağazalarındaki ürün çeşidi de artacak. Tüketici, süt ve süt ürünleri de kurumun satış mağazalarından satın alabilecek.

Et ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Kurumun yapısının et ve süte müdahale edebilecek şekilde değiştirilmesi için ana statüde değişiklik yapılması, bunun da Yüksek Planlama Kurulu (YPK) tarafından onaylanması gerektiğini hatırlatarak, kendilerinin bu konuda hazırlıklarını yaptıklarını ve YPK'ye sunduklarını söyledi.

Kanuni düzenleme konusunda da hazırlıkları tamamladıklarını ve Bakanlığa sunduklarını anlatan Ulubaş, konunun müsait olduğu zamanda Meclisin gündemine geleceğini ifade etti. Bu konuda gereken mevzuat düzenlemesinin yapılmasının ardından kurumun isminin "Et ve Süt Kurumu" olacağını, balık kelimesinin kurumun adından kalkacağını belirten Ulubaş, ancak balık satışlarının devam edeceğini kaydetti.

İlgili düzenleme ve ana statüdeki değişiklik sonrası EBK'nın satış mağazalarındaki isim haklarının ise devam edeceğini bildiren Ulubaş, "Yine Et ve Balık Kurumu mağazası olarak satışlarımız devam edecek" dedi.

Yeni yapıda sütte fiyatların düşmeye başladığı zaman Bakanlar Kurulu'nun verdiği yetkiyle fiyatlarının düşmemesi için sütün pazardaki arz fazlalığına anında müdahale edileceğini, bu fazlalığı süt tozu ve yağa çevrileceğini anlatan Ulubaş, "Daha sonra sütün az olduğu dönemlerde satacak ya da devletin ilgili kuruluşlarıyla yardım yaptığı yerlere verecek. Aradaki oluşacak farkı Hazine karşılayacak yani süt fiyatları artık böyle sıkça düşmeyecek, sıkça oymayacak. Süt işletmelerinde kesinlikle hayvanlar bu şekilde kesime gitmeyecek" şeklinde konuştu.

Yeni dönemde süt ve süt ürünleri de satışa sunulacak

Kurumun yeniden yapılanmayla sütle ilgili bir bölüm oluşturacağını ve gerekli birikime sahip personel ile kendilerine verilen görevi yerine getireceğini ifade eden Ulubaş, EBK satış mağazalarında da yeniden yapılanma sonrası, kendi markalarıyla süt ve süt ürünlerinin satılacağını bildirdi. Ulubaş, şunları kaydetti: "Yani şu anki et ve et ürünleri satışı gibi düzenli satış olacak. Bütün süt ürünleri olmasa bile büyük bir çoğunluğunu satacağız. Ürün desenimiz çeşitlenecek. Tüketici satış mağazamıza girdiği zaman et ve balık ürünlerinin yanı sıra artık EBK marka yoğurt, süt, yağ, peynir de alabilecek"

EBK satış mağazalarında mevcut durumda 66 kalem ürün sattıklarını belirten Ulubaş, EBK'nın franchise yöntemiyle halka doğrudan satış imkanı veren bayilik sistemine de çok yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Franchise mağazaları için 613 müracaat olduğuna dikkati çeken Ulubaş, bu zamana kadar 76'sını onayladıklarını belirtti.

Franchise mağazalarının halkın en çok gelip geçtiği yerde olmasına özen gösterdiklerini anlatan Ulubaş, bu konuda belli standartların olduğunu, bu standartları tutturmayanlara bayilik vermediklerini sözlerine ekledi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir