EDT Expo 2014 Fuarı kapılarını açtı

ETÜDER ve İİB desteğiyle gerçekleştirilen, ev dışı üretim sektörüne farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlayan 'EDT Expo 2014 Fuarı' start aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Ev dışı tüketim sektörüne farklı bir bakış açısı getirmek ve sektör bilincini artırmak amacıyla düzenlenen "EDT Expo 2014 - Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları Üreticileri ve Tedarikçileri Fuarı" kapılarını açtı.  

Sine Fuarcılık ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) iş birliğinde, İstanbul İhracatçılar Birliği (İİB) desteğiyle gerçekleştirilen ve sektörün dinamiklerini belirleyen markaların tümünü tek bir platformda toplayan EDT Expo 2014 Fuarı 4 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.  

Fuarın açılışı dolayısıyla CNR Expo'da düzenelen törende konuşan ETÜDER Başkanı Melih Şahinöz, geçen yıl emekleyen EDT Expo 2014 Fuarı'nın bu yıl ayağa kalktığını ifade ederek, katkısı olan herkese  teşekkürü bir borç bildiğini söyledi.   

Şahinöz, sektöre ilişkin şu öngörülerde bulundu: 

"Sektörümüz için yapacağımız birçok şey var. İlk aşamada Ipsos araştırma şirketi ile bir araya gelerek pazarı ölçtük. İkinci aşamada ise büyüme rakamlarımızı ölçeceğiz. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 50 oranında büyüyen EDT Expo 2014 Fuarı'nın daha da büyüyeceğine inanıyoruz. Bu konuda gerek değerli ETÜDER üyeleri gerekse CNR ekibine yoğun çalışmaları için teşekkür ediyor ve fuarımızın gelecek yıl daha da güçlü bir şekilde büyümesini temenni ediyorum. Fuar bu yıl oldukça eğlenceli ve dinamik geçecek. Sektör profesyonellerinin yarışacağı yarışmaların yanı sıra sektöre dair oturumların büyük ilgi çekeceğinden şüphemiz yok."  

"Bu yıl fuara 50 bin profesyonel katılımcı bekliyoruz" 

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ( İHBYTMB) Başkanı Zekeriya Mete de ev dışı tüketim sektörünün en güçlü markalarını gerçek hedef kitlesiyle buluşturan fuara katkı vermekten mutluluk duyduklarını söyledi. 

Mete, 45 bin metrekare alana sahip fuarının bu yıl 50 bin profesyonel katılımcı beklediğini vurgulayarak, "Yerli fuarlar ülkemiz için büyük önem taşımakta.Türkiye'de fuarcılığın gelişmesi tanıtım masraflarımızın yurt içinde kalması ve dışarıdan katılımcıların gelmesiyle ekonomik anlamda ülkemize büyük katkılar sağlayacaktır. Bu fuarların gelişmesi için katılımcı firmalarımıza büyük görevler düşüyor. Katılımcı firmalarımızın enerjilerini yerli fuarlara aktarmasıyla Türkiye fuarcılıkta çok ilerilere gidecektir. Yerli fuarlarımızı ne kadar büyütebilirsek bu büyüme firmalarımıza da yansıyacaktır" diye konuştu.  

CNR Holding Fuarcılık Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Cem Şenel ise 13 milyon avroluk hacme ulaşan ev dışı tüketim sektörünün tüm oyuncularını nitelikli bir platformda tek bir çatı altında buluşturduklarını söyledi.  

Şenel, bu fuar ile sektör ticaretinin hareketlenmesini hedeflediklerini belirterek, "Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan gelen ziyaretçiler fuarda temaslarda bulunacak. Bu yıl ikincisini düzenlenen fuar 45 bin metrekarelik bir alana yayıldı. 300 markanın katıldığı fuarda 50 bin ziyaretçi hedefliyoruz" dedi.  

Mutfağın sahipleri yarışacak  

30 Mart Pazar gününe kadar farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak olan fuarda bu yıl beşincisi düzenlenecek Osmanlı Mutfağı Yarışması'nın yanı sıra pastacılığa gönül verenlere özel Gastrobosphorus Pastacılık, Çikolata ve Unlu Mamuller Yarışması düzenlenecek. Türkiye'nin en seçkin 10 otel, restoran ve pastanesinin mutfak ekipleri, kurumsal takımlar halinde yarışacak. 

Fuar kapsamında Unilever Food Solutions ana sponsorluğunda Black Box (Kara Kutu) Yarışması da düzenlenecek. Yarışmacı takımlara içerisinde gizli malzemelerin saklı olduğu kutular verilecek ve 1 saat içerisinde bütün malzemeler kullanılarak 4 çeşitten oluşan bir menü hazırlamaları istenecek. Ayrı kategorilerde ödüllerin verileceği yarışma sonunda takımlar, altın, gümüş, bronz madalya ve para ödülleri kazanacak. Profesyonellerin katılacağı birçok yarışmanın yanı sıra fuarda sektörü bilinçlendiren oturumlara da yer verilecek.  

Bu konularda ilginizi çekebilir