Ege Linyit İşletmesi üretim rekoru kırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
SOMA- Soma'da bulunan Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) Müessese Müdürü Hakkı Duran, kömür üretiminde geçen yıl kırdıkları rekoru, 15 Aralık 2012 itibarıyla geçtiklerini söyledi.
 
Gazetecilere açıklama yapan Duran, tesisin piyasaya sunmak amacıyla ürettiği kömür miktarının 15 Aralık 2012 itibarıyla geçen seneki rakam olan 3 milyon 508 bin tonu geçtiğini bildirdi.
 
Tesisin geçen yıl yüksek kapasite ile çalışarak rekor kırdığını kaydeden Duran, bu yıl daha iyi bir performans sergilediklerini dile getirdi.
Yılın kalan 15 günlük döneminde yapacakları üretimle 3 milyon 700 bin tonluk üretime ulaşacaklarını dile getiren Duran, şu bilgileri verdi:
"15 Aralık itibarıyla geçen seneki üretimi de geçerek rekorumuzu yenilemiş olduk. Soma Elektrik Santrali'ne verdiğimiz kömür de geçtiğimiz yıl 6.2 milyon ton iken bu sene 15 Aralık itibarıyla 6.3 milyon tona ulaştı. Böylelikle toplam üretimimiz 10 milyon tona ulaştı. Yıl sonuna kadar 11 milyon ton sınırını zorlamış olacağız" dedi.
Duran, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı için üretilen kömür miktarının ise 2012 yılında 375 bin tona ulaştığını, Ocak, Şubat ve Mart aylarında sürecek dağıtımlarla bu miktarın 453 bin tona ulaşacağını kaydetti.