Ekonominin kurmayları yeniden toplanacak

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, yarın ikinci kez toplanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Başbakan Yıldırım başkanlığında yarın toplanacak.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yarın saat 13.30'da yapılacak toplantıya, ilgili bakan ve bürokratlar katılacak.

Toplantıda, döviz kuru ve ekonomideki son gelişmeler ele alınacak.

EKK sonrası PPK'nın önemi arttıEKK sonrası PPK'nın önemi arttı

18 Kasım Cuma günü de Başbakan Yıldırım'ın başkanlığında toplanan EKK Toplantısı'nda ekonominin direncini artıracak reformların hızlandırılacağı, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı için tedbirler alacağı belirtilmişti.

Bankacılar Cuma günü toplanan EKK'da TCMB'nin fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda gereken tedbirleri alacağının belirtilmesinin ardından ise faiz artışı beklentilerinin kuvvetlendiğine dikkat çekiyor. Öte yandan dolar/TL ise EKK haberlerinin ardından yönünü aşağı çeviriyor.

EKK, Orta Vadeli Program için hazırlıkları görüştüEKK, Orta Vadeli Program için hazırlıkları görüştü

Cuma günü 3.4080 ile tarihi zirvesini gören kur bugün 3.38'in üzerinde işlem görürken EKK'nın yarın yeniden toplanacağı haberinin ardından ise kur 3.37'nin altını test etti.

TL'de son günlerde yaşanan sert değer kayıplarının ardından gözler TCMB'nin bu hafta yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi. Toplantı bu haftanın en önemli ekonomi gündemi olarak nitelendiriliyor.

Reuters'ın Cuma günü EKK kararı açıklanmadan gerçekleştirdiği ankette katılımcıların neredeyse yarısı politika faizinde 25 baz puanlık bir artış olacağını öngörüyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir