Endeks güne satıcılı başladı

Dün satıcılı başlangıç yapan borsa günü artıda tamamlasa da yeni günde yönünü aşağıya çevirdi. İMKB 193 puan düşüşle açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  ABD Merkez Bankası'nın faiz toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaların piyasalarda yarattığı 'ekonomiyi canlandırmak için alınan olağanüstü önlemlerin kısılacağı yönündeki endişeler' endekslerde satış baskısı yarattı. Yaşanan satış baskısına 2. el ev satışlarındaki sürpriz düşüşler de eklenince piyasalar ekside kapandı. İMKB güne 193 puan düşüşle 47.787 puandan başladı.

Fed faiz toplantısı sonrasında faizleri beklendiği gibi değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 olarak tuttu ve uzun süre de değiştirmeyeceğini belirtti. Toplantı ardından yapılan açıklamaların piyasalarda uyandırdığı endişe endekslere satış baskısı olarak yansıdı. ABD'de ikinci el ev satışları yüzde 2.7 gerileyerek yıllık 5.1 milyona indi. Endekslerde yaşanan kayıplara sebep olan ABD borsası ekside kapandı. Asya ve Avrupa borsalarında da kapanışlar ekside yapılırken, yeni günde ABD futureları hafif alıcılı. Avrupa borsaları yeni güne hafif alıcılı başlasa da karışık görünüm etkili oluyor.

 

Dün yurtiçinde satıcılı başlangıç yapan borsa günü artıda tamamlasa da yeni günde yönünü aşağıya çevirdi.

Açılışın ardından gelen satışlarla 47.338 puana kadar gerileyen endeks saat 10:20 itibariyle 47.499 puan seviyesinde işlem görüyor. Hisse senetlerinde yaşanan ortalama kayıp yüzde 1.02 düzeyinde. İMKB'de bugün 46.900, 47.200, 47.500 destek 47.800, 48.100, 48.400 direnç noktaları olarak izlenecek.

G-20 Zirvesi'nden çıkacak kararları merakla bekleyen piyasalar, bugün TSİ 15:30'da ABD ağustos ayı Dayanıklı Mal Siparişleri verileri, TSİ 17:00'de de ABD ağustos ayı Yeni Ev Satışları verileri ile ABD, Michigan Tüketici Güven Endeksi verilerini takip edecek.

Dolar yükseldi

Para piyasalarına gelindiğinde ise düşen emtia fiyatlarıyla dolar değer kazandı. Yeni günde 1.49'lu seviyelerde işlem gören dolarda interbankta en iyi alış/satış 1.4890/1.4910 TL seviyesinde.

Öte yandan 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymetin bileşik faizi bugün 8.91 seviyesinde.

****

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.