Enerji Bakanı için gensoruya 'ret'

MHP'nin, Güler hakkında verdiği gensoru önergesinin Meclis'te gündeme alınması reddedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP'nin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler hakkında verdiği gensoru önergesinin, gündeme alınması TBMM Genel Kurulunda reddedildi.

Konuşmaların ardından gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin oylamaya geçildi. Oylamaya 458 milletvekili katılırken, önergenin gündeme alınması 140 kabul oyuna karşılık 317 oyla reddedildi. Oylamada bir milletvekili çekimser kaldı.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından Başkanvekili Meral Akşener, birleşimi yarın saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

Görüşmeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de izledi. Bazı AK Parti'li milletvekilleri, görüşmelerin ardından Güler'i kutladı.   

 

"İddialardan biri dahi doğruysa gereğini yaparım"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, kendisini savunacak bir şey olmadığını ifade ederek, yaptığı konuşmanın Genel Kurulu bilgilendirme amacı taşıdığını belirtti.

Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İddialardan biri dahi doğruysa gereğini yaparım; görevimden ayrılırım. Gelin hukuk platformunda tartışalım. Enerjiyle ilgili 'gerekirse gelip grubunuza bilgi veririm' dedim kabul etmediniz. Eğer bilgi ve belgelerinize güveniyorsanız takır takır hesaplaşalım. Bizsiz bir enerji denklemi yok. Türkiye, artık önemli bir enerji aktörüdür. Projeleri alnımızın akıyla bitirdik. Türkiye'yi enerjide global aktör haline getirmeyi başardık. Enerjiyi gündelik hayatımızda kolay algılanır hale getirerek, herkesi yatırımcı yaptık. 30 yatırımcıdan aldık, 3 bin yatırımcıya çıkardık."