Enerjisa, 13 İlköğretim ve bir anaokulunu restore etti

Enerjisa, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, 13 İlköğretim ve bir anaokulunu restore ettirip, eğitime elverişli hale getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOZAN - Sabancı-Verbund Ortaklığı olan Enerjisa, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, enerji yatırımları yaptığı Seyhan ve Ceyhan nehirleri çevresinde 500 öğrencinin eğitim gördüğü 13 İlköğretim ve bir anaokulunu restore ettirip, iç tefrişat yenileyerek eğitime elverişli hale getirdi.

Adana'nın Kozan ilçesindeki Akdam İlköğretim Okulu ve anaokulu, Andırap İlköğretim Okulu, Gökçebay İlköğretim Okulu, Salmanlı İlköğretim Okulu, Kızlarsekisi İlköğretim Okulu ve Kıbrıslar İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen çalışmalar dolayısıyla Kıbrıslar İlköğretim Okulunda tören düzenlendi.

Enerjisa Enerji Üretim Anonim Şirketi üst düzey yöneticisi (CEO) Gerhard Wedam, törende yaptığı konuşmada, yaptırımlarda bulundukları yörelerdeki gençlerin ve öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması için gerçekleştirdikleri projelerle katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Sosyal sorumlulukları da yerine getirmenin çabasında olduklarını vurgulayan Wedam, şunları söyledi:

"Sabancı-Verbund ortaklığındaki Enerjisa bundan bir yıl önce Seyhan ve Göksü nehirlerindeki hidroelektrik projelerine başladı. O günden beri, kavşak bendi, köprü ve Menge projeleri devam ediyor. Geçen 18 ayda, Enerjisa bölgede kilometrelerce yeni yol ve köprü inşaa etti.

Gerçekleştirdiğimiz 145 megavat kurulu gücündeki Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile 85 megavat kurulu gücündeki Menge Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin inşaat hizmetleri için Özaltın-Cengiz ortaklığıyla anlaştık. Santrallarımız 2011-2012'de devrede olacak. Herbiri en yüksek çevre standardına sahip olacak. Çevrenin öneminin bilincindeyiz.

Yöreye katkımız sürecek. Enerjisa aynı zamanda sizlerle, yöre insanıyla da iletişimde oldu. Bazılarınız bizimle çalışıyor. Biliyoruz, bizden istekleriniz var. Enerjisa bunlardan bazılarını yerine getirebilir.

Bu bağlamda yöredeki gençlerimize ve öğrencilerimize daha iyi bir eğitim için katkı sağlamayı amaçladık. Çünkü onlar Türkiye'nin geleceğidir. Bugün küçükte olsa ilk olan bu proje bizi bir araya getirdi. Yenilenen okullarda öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almasını diliyorum."

Enerjisa finans direktörü (CFO) Özlenen Aydın da Enerjisa'nın sektöründe, sadece opsiyonel mükemmellik açısından değil, kurumsal sosyal sorumluluk bilinci açısından da bir referans olmasını amaçladıklarını belirtti. Aydın, bu nedenle santrallar ve projeler çevresindeki yerel halka katkı sağlamak amacıyla yeni projeler üzerinde çalıştıklarını anlattı.

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili ise yörenin en geri kalmış 6 yerleşim bölgesindeki 7 okulda gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları dolayısıyla Enerjisa yetkililerine teşekkür etti.

Daha sonra, CEO Gerhard Wedam ve CFO Özlenen Aydın ile Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, yenilenen Kıbrıslar ilköğretim Okulunun açılışını yaptı.