Engelleri Kaldıran Banka: Yapı Kredi

Yapı Kredi Engelsiz Bankacılık Programı, İşitme Engelliler Federasyonu'nun düzenlediği "İşitme Engelliler İçin Türkiye'nin İlkleri Ödülleri"nde "Engelleri Kaldıran Banka" ödülünü alarak, bu alanda 3 ödülün sahibi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Yapı Kredi Bankası, Türkiye'de engellilere yönelik bankacılık programını hayata geçirerek, 2013 yılında bu alanda 3 ödülün sahibi oldu

Yapı Kredi açıklamasına göre banka, Engelsiz Bankacılık Programı Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından "Özel Sektör Ödülü"ne layık görülürken, Türkiye Halk Sağlığı Derneği'nden "Engelli Sağlığı" kategorisinde Engelsiz Bankacılık ödülünü aldı. Program son olarak İşitme Engelliler Federasyonu'nun düzenlediği "İşitme Engelliler İçin Türkiye'nin İlkleri Ödülleri"nde "Engelleri Kaldıran Banka" seçildi. 

2008 yılından bu yana Engelsiz Bankacılık Programı kapsamında çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirten Yapı Kredi Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, bu alandaki çalışmalarını hem sektöre hem de diğer kurumlara örnek olması ve pekçok ödüle layık görülmesinin haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. 

"Hizmette Sınır Yoktur" anlayışı doğrultusunda engellilere yönelik bankacılık hizmetlerinin Türkiye'de yaygınlaşmasına öncülük etmeye devam edeceklerini vurgulayan Doğan, Engelsiz Bankacılık Programı ile engelli vatandaşların bankacılık hizmetlerinden yararlanabilmelerine yardımcı olduklarını ifade etti. 

Doğan, şunları kaydetti: 

"Bugün 53 farklı ilde, 700'e yakın Engelsiz ATM ile ortopedik ve görme engeli olan müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz. Tüm engellilerin temel insan haklarından, özgürlüklerinden tam ve eşit bir şekilde faydalanmasının en temel seviye olduğuna inanıyor, bu sayıyı her geçen gün artırmayı sürdürüyoruz. Gerek iş yerlerimizin, gerekse ürün ve hizmetlerimizin engelli müşterilerimizin rahatça ulaşabileceği yapıya kavuşması için çalışmalarımızı artırarak önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz" 

Bu konularda ilginizi çekebilir