E.ON Holding, Turcas şirketlerindeki hisselerini devretti

E.ON Holding iki şirkette sahip olduğu yüzde 70 oranındaki hisseleri RWE Holding' devretti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Turcas Petrol'ün dolaylı iştiraklerindeki ortağı E.ON Holding, E.ON & Turcas Kuzey Elektrik Üretim A.Ş ile E.ON & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş 'deki payını RWE Holding'e devretti.

Turcas Petrol AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayınlanan açıklamasında, 23 Mart 2009 tarihli özel durum açıklamasında, dolaylı iştirakleri; E.ON & Turcas Kuzey Elektrik Üretim A.Ş ile E.ON & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş şirketlerinin her birinde yüzde 70'er oranında hissedar bulunan E.ON Holding A.Ş'nin, her iki şirketteki hisselerinin tamamını RWE AG'nin Türkiye'deki bağlı ortaklığı RWE Holding A.Ş'ye devredeceğinin bildirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, her iki şirketin, 9 Haziran 2009 tarihinde yaptığı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında, E.ON Holding A.Ş'nin her iki şirkette sahip olduğu yüzde 70 oranındaki hisselerini, RWE Holding A.Ş'ye devretmiş olduğu, E.ON & Turcas Kuzey Elektrik Üretim A.Ş'nin unvanının, RWE & Turcas Kuzey Elektrik Üretim A.Ş olarak, E.ON & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş'nin unvanının ise RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş. olarak değiştirildiği bilgilerinin şirkete ulaştığı bildirildi.