Erdil, ürünlerini ABD ile Mısır'a ihraç ediyor

Erdil grup TSK için zırhlı ve paletli araçlara yedek parça üreten Erdil Grup, ürünlerinin bir bölümünü Mısır ve ABD ye ihraç ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DİLEK FİDAN 

KAYSERİ - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) zırhlı,paletli ve tekerlekli araçları için yedek parça üreten Erdil Grup ürettiği parçaların bir bölümünü ABD ile Mısır'a ihraç ediyor. Erdil Grup  Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Erdil yedek parça satışı ile girdikleri  otomotiv sektöründe  parça üretimine yoğunlaştıklarını belirterek '' Yaklaşık 20 yıldan beri TSK envanterinde ki zırhlı,paletli ve tekerlekli araçlar için yedek parça üretiyoruz. Amacımız  TSK 'nın ihtiyacı olan bazı  yedek parçaların  ithalatını azaltıp, yerli üretimin daha da artmasına katkıda bulunmaktır" dedi.

Madencilik ve inşaat sektöründe de faaliyet gösteren Erdil Grup 1994 yılından beri yedek parça ticareti ile  yedek parça üretimini iç içe götürüyor.Kadir Erdil yeni teknolojileri takip ederek makina parkını  son model makinelerle  donattıklarını belirttıi, şunları söyledi :

'' Yedek parça satışlarını Kayseri Yeni Sanayi sitesinde ki satış mağazamızda parça üretimini ise Kayseri OSB deki tesislerimiz de gerçekleştiriyoruz.Rekabet gücümüzü artırmak için Ar-Ge ye önem veriyor talepleri de dikkate alarak yeni ürünlere yoğunlaşıyoruz.Ürün çeşitleri değişken olduğu için sürekli yeni ürün portföyü oluşturuyoruz.Şu anda tesislerimizde  2 bin üçyüç çeşit yedek parçanın üretimi yapılıyor.Her ürün ISO 9001 in içermiş olduğu kalite ve kontrollerin süzgecinden geçiyor. TSK'nın yanı sıra işletmemiz de üretilen yedek parçaların bir bölümü Amerika ve Mısıra ihraç ediyoruz.Hedefimizde ürün çeşidini, daha da artırarak  zırhlı ve paletli araçların bulunduğu ülke pazarlarına da girmek .İç piyasada ise kalite ve pozizyonumuzu koruyarak daha fazla sektöre yönelmek.Bizi diğer firmalardan farklı kılan, üretimini yaptığımız yedek parçalar TSK gereksinimlerine hitap ettiği için radikal bir firma olduğumuzu söyleyebiliriz.Sektörümüzde  firma olarak yaptığımız işin bize getirmiş olduğu ayrıcalıklı sorumlulukların bilincinde, hassaasiyetimizi koruyarak daha kaliteli ürünlere yönelmek istiyoruz.''

Erdil Grup yedek parça üretimini OSB de ki 3 bin 600 metrekaresi kapalı 16 bin metrakarelik alan üzerinde  gerçekleştiriyor. Bu yıl  kapasitesini yüzde yirmi oranın da artırmayı planlayan grup yine OSB de kurduğu  5 bin 800 metrekarelik yeni tesisini devreye sokmaya hazırlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir