Erdoğan: Bu millet oy satmayacak kadar onurludur

Erdoğan, "Bu millet onurludur, gururludur, bu millet vakur, ağırbaşlıdır. Bu millet bir çuval kömüre, oyunu satmayacak kadar şeref sahibidir." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu millet onurludur, gururludur, bu millet vakur, ağırbaşlıdır. Bu millet bir çuval kömüre, bir kilo pirince oyunu satmayacak kadar şeref sahibidir, haysiyet sahibidir" dedi.

Erdoğan, Taksim-Şişhane ve 4. Levent-Atatürk Oto Sanayi metro hatlarının açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kentte 120 ilköğretim okulunun bahçesine çok amaçlı kapalı spor salonu yaptırdığını, bu salonlardan hafta içi öğrencilerin hafta sonu ailelerin istifade edebildiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Defalarca söyledim, burada bir kez daha söylüyorum; Bu millet onurludur, bu millet gururludur, bu millet vakur, ağırbaşlıdır. Bu millet bir çuval kömüre, bir kilo pirince oyunu satmayacak kadar şeref sahibidir, haysiyet sahibidir. Bu milleti aşağılayarak, yoksullara ulaştırdığımız yardımları her fırsatta çarpıtarak, bu milletle alay etmeye hiç kimsenin hakkı olamaz. Bunlar Türkiye'ye o kadar yabancılar ki bu milletin bize olan teveccühünü kömürde, pirinçte, makarnada arıyorlar. Ve şimdi diyorlar ki (Biz kömür dağıtmayacağız, ama ayda 600 TL yardımda bulunacağız)."

İstanbul'u, Antalya'yı, Ankara'yı kendilerinden önce farklı zihniyetlerin yönettiğini ifade eden Erdoğan, "Şimdi hangi yüzle milletin karşısına çıkıyorsunuz? Bu milleti ne hale getirdiğiniz, neler yaptığınız da ortada. Siz fakirlere, yoksullara, ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi bilirdiniz de bu illerde zamanında neredeydiniz, ne yapıyordunuz?" şeklinde konuştu.

Erdoğan, AK Parti İktidarı olarak medya ile hiçbir zaman işbirliği içinde olmadıklarını vurgulayarak, televizyonlara çıkıp da AK Parti İktidarını yolsuzluklarla damgalamaya çalışanlar olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, "İstanbul'a bu kadar devasa yatırımlar, bu kadar yolsuzluklarla nasıl yapılır? Benim vatandaşım, milletim, vicdan sahibi olarak bunları biliyor. Biliyor ve 29 Mart'ta da bunun cevabını verecek" dedi.

Yarın yeni açılışlar

İstanbul'da yarın Panorama 1453 Tarih Müzesi, Topkapı Kültür Parkı ve Büyükşehir Belediyesinin burada yaptırdığı sosyal tesisin açılışını yapacaklarını dile getiren Erdoğan, oraların 1994 öncesi halinin bilindiğini, oradaki değişimi kendilerinin başlattığını ve son haline Kadir Topbaş'ın getirdiğini anlattı.

Erdoğan, "Fatih" adlı yolcu vapuru ile bir adet yeni arabalı vapurun da yarın hizmete alınacağını dile getirerek, pazar günü de Gaziosmanpaşa'da tamamlanan yeni eserlerin ve Büyükşehir Belediyesinin altyapı yatırımlarının açılacağını kaydetti.

Bugün de Taksim-Şişhane ve 4. Levent-Maslak Atatürk Oto Sanayi metro hatlarının halkın hizmetine sunulduğunu ifade eden Erdoğan, "Şişhane-Taksim arası ne oluyor? Şişhane-Taksim arası 2,5 dakikacık oluyor. Şişhane-Maslak arası da 21 dakikaya iniyor. 1994 öncesinde (Şişhane'den Maslak'a 21 dakikada gidilebilecek) dense, ulaşılması güç hayal gibi gelirdi" şeklinde konuştu.

Erdoğan, bu hatların açılmasıyla Atatürk Sanayi Sitesinde çalışanlar ile İTÜ'lü öğrenci ve çalışanların artık çok daha güvenli ve konforlu bir şekilde iş yerlerine ve okullarına ulaşacaklarını, Temmuz 2009'dan itibaren de bu hat üzerinden aktarmasız seferlerin başlayacağını bildirdi.

Erdoğan, inşa edilen istasyonlara da tıpkı Moskova, Londra ve Paris metrosu gibi çağdaş bir kimlik, sanatsal bir içerik kazandırılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Artık İstanbul, metrosuyla dünya kentleri arasındaki farklı yerini alacaktır" dedi.

Açılışları bugün yapılan 2 hattın uzunluğunun 7,15 kilometre olduğunu, bununla İstanbul'da raylı sistem uzunluğunun 145 kilometreye ulaştığını anlatan Erdoğan, bu yıl tamamlanacak 33 kilometrelik hatla toplam metro uzunluğunun 178 kilometreye çıkacağını belirtti.

Sultan Abdülhamit'in projesini hayata geçirdik

Marmaray Projesi'ne de değinen Erdoğan, Üsküdar-Sirkeci arasını denizin altından bağlayan tünelin bittiğini hatırlatarak, "İşte biz akıllara gelmeyeni, ta Sultan Abdülhamit'in projesini hayata geçirdik" dedi.

Erdoğan, metrobüs hattını çok önemsediğini de vurgulayarak, Avcılar'dan Zincirlikuyu'ya gelen bu hattın Anadolu Yakası'nda Söğütlüçeşme'ye ulaşacağını ve Boğaziçi Köprüsü üzerinden geçecek hattın açılışını Şubat ayı sonunda yapacaklarını belirtti.

Topkapı-Edirnekapı, Otogar-Bağcılar ve Bağcılar-Olimpiyat köyü hatlarının da bu yıl açılacağını kaydeden Erdoğan, "Biz farklıyız. Bizim uygulamalarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz" şeklinde konuştu.

Bursaları iptal ettirenler "miktarını az bulduk" diyerek yalan söylüyorlar

Eğitim yardımı olarak 50 bin üniversite öğrencisine 37 trilyon burs sağlandığını, ancak CHP'nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesinin, belediyelerin verdiği öğrenci burslarını iptal ettiğini anımsatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçenlerde bir monşer emeklisi milletvekili, üniversite öğrencileri soruyor; (Niçin iptal ettirdiniz). O da; (Biz bu burs miktarını az bulduk. Bunun artırılması için müracaat ettik). Adama derler; (Biraz ince at da kargalar da yesin). Bunların durumu öyle. Sadece kuru sıkı atıyorlar. Gerçekleri, doğruları konuşalım. Yok bunların kitabında böyle şey. Eğer bursu az bulduysan, bununla ilgili Meclis'e bir önerge verirsin."

Başbakan Erdoğan, Hükümet olarak üniversite öğrencilerine verilen 45 milyon lira bursu 180 milyon liraya çıkardıklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın eğitim bursuyla ilgili sözleri üzerine, vatandaşların arasındaki bir kadın, "Sayın Başbakan, burs verilmiyor" diye bağırdı.

Bu kişi, diğer vatandaşlar tarafından yuhalandı. Bu olayları kaydetmek amacıyla fotoğraf makineleri ve kameralarını kalabalığın üzerine çeviren medya mensuplarına vatandaşlardan tepki geldi.

Medya mensupları ile aralarında polis bariyeri bulunan vatandaşlardan bazıları çekim yapanları itmeye çalıştı. Bu sırada, "Kıskananlar çatlasın", "Medya dışarı" şeklinde slogan atıldı. Vatandaşlardan  bazıları da ellerindeki Türk bayraklarının sopalarını fırlattı. Bunun üzerine polis ekipleri araya girdi.

Medyayı asıl görevine davet ediyorum

Olayları kürsüden izleyen Başbakan Erdoğan, "Medyayı asıl görevine davet ediyorum. Bugün buraya niçin geldiysek onunla ilgilenin" dedi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan, açılışın yapıldığı tören alanına gelişinde "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı. Erdoğan'ın konuşması da sık sık vatandaşlarının sloganlarıyla kesildi.

Konuşmasının ardından Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve bazı milletvekilleri ile kurdeleyi keserek, açılışı yaptı.