Erdoğan: Milletim TL'ye daha da yüklenmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizden TL'ye geçiş sürecini takdirle karşıladığını belirten Erdoğan, "Ancak yeterli değil, milletim TL'ye daha da yüklenmeli" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi gündemine ve bugün Meclis'e sunulması beklenen yeni anayasa paketine ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, dövizden TL'ye geçişlerin olumlu olduğunu ancak yeterli olmadığını söyledi.

Başbakan, EKK kararlarını açıkladı: KOBİ'lere 250 milyar liralık kaynakBaşbakan, EKK kararlarını açıkladı: KOBİ'lere 250 milyar liralık kaynak

Erdoğan, "Müteşebbislerimizi rahatlatmaya yönelik, piyasayı rahatlatmaya yönelik, aynı zamanda da tabii şu anda özellikle de İŞKUR açısıyla, 600 bin, 100 bini devlet, 500 bini özel sektör olmak üzere işsizliğe ilaç olması bakımından böyle bir adımın atılması da süre itibarıyla 9 ay da olsa, bu 9 aylık süreci özel sektörün gayet iyi değerlendireceğine inanıyorum ve bu şekilde de 500 bin işsizimizin iş bulması ve bunun İŞKUR tarafından bedelinin ödenmesi, 100 bininin de kamuda istihdam edilmesi, bunlar tabii bu geçiş süreci için gayet iyi tespit edilmiş bir adım diye düşünüyorum" dedi.

Milletim daha da yüklenmeli

'Dövizi TL ve altına çevir' çağrısını yineleyen Erdoğan, "Özellikle şu anda geçen cumadan bugüne dövizden TL'ye geçişe yönelik atılan adımda halkımın tercihini takdirle karşılıyorum. Halkıma ülkem ve milletim adına gerçekten çok çok teşekkür ediyorum. Ama yeterli mi? Değil. Bence buna milletim daha da yüklenmeli diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Başkanlık teklifi

"Sanıyorum 20 maddelik bir paket önümüze gelecektir. Değerlendirmemizi geciktirmeden yaparız" diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Önergenin verilmesi, önergenin kabulu ve Yüce Divan'a sevki aşamaları var. Bize teklif geldiğinde değerlendirmemizi yapıp, bunu 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyerek millete götüreceğiz."