Ertem: Kur, dış etkilerle yükseliyor

Dolar/TL kurunda son dönemde gerçekleşen oynaklığı yorumlayan Ertem, "Kurda son iki haftadır olan oynaklık oldukça spekülatif ve piyasa dışı saiklerden oluşuyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, dolar/TL'de son dönemde gerçekleşen hareketlilik ve Merkez Bankası'nın hamlelerini değerlendirdi.

Ertem, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Merkez Bankası'nın attığı adımlarla elinin güçlü olduğu algısı oluştu. Merkez'in eli güçlüdür, bunu mutlaka gösterecektir" dedi. Ertem, TCMB'nin kuru çok ciddi takip ettiğini ve her şeyin kontrol altında olduğunu savundu.

"Kurda son iki haftadır olan oynaklık oldukça spekülatif ve piyasa dışı saiklerden oluşuyor diye düşünüyorum" diyen Ertem, "Kurun makul seviyelere oturacağını düşünüyorum. Bu ekonomi dışı bir durum, ekonominin genel dengesini bozacak hamleler gereksiz" diye konuştu.

Ertem, "Dalgalı kur rejimi uygulanan ülkelerde Merkez Bankasının bir kur hedefi olamaz zaten, bu oldukça yanlıştır, Merkez Bankası izler ve spekülatif ataklarda elindeki araçları devreye sokar" ifadesini kullandı.