ESK'den besiciye pazar garantisi

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği'ne üye besiciler, bu yıl da Büyükbaş Besicilik Sözleşmesi imzalayarak pazar garantisine sahip olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliğine üye besicilerin ESK kombinalarıyla bu yıl da "Büyükbaş Besicilik Sözleşmesi" imzalayabileceklerini, böylece daha çok üreticiye pazar garantisi sağlamış olacaklarını bildirdi. 

ESK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kemaloğlu ile Türkiye Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç tarafından imzalanan protokol 2014 için yenilendi. Protokolle besiciler, "Büyükbaş Besicilik Sözleşmesi" sürecinde herhangi bir masrafla karşılaşmadan kolaylıkla ESK ile sözleşme imzalayabiliyor.  

Kefalet senediyle sözleşme imzalanabilecek

Protokol, sözleşmeli besicilik yapan Birlik üyelerinin, birliklerinden alacakları kefalet senediyle sözleşme imzalamalarını sağlarken, nakit teminat ödemesi, teminat mektubu, ipotek ve noter gibi işlemler için zaman kaybı yaşamalarını önlüyor. 

ESK Genel Müdürü Kemaloğlu, konuya ilişkin olarak ESK'nın besicilerin zarar etmeden yetiştirdikleri hayvanları rahatlıkla satabilecekleri pazarlar oluşturulması için çalıştığını, besicileri korumak ve daha planlı bir üretime teşvik etmelerine katkı sağlamak amacıyla adımlar attıklarını belirtti. Birlik üyesi besicilerin ESK kombinalarıyla bu yıl da "Büyükbaş Besicilik Sözleşmesi" imzalayabileceklerini bildiren Kemaloğlu, böylece daha çok üreticiye pazar garantisi sağlamış olacaklarını ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir