Esnaf tedirgin olmasın, bakkallarda yumurta satılacak

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yumurtanın 1 Ocak'tan itibaren bakkallarda satılamayacağına ilişkin yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yumurtanın 1 Ocak'tan itibaren bakkallarda satılamayacağına ilişkin yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, her vatandaşın mahallesindeki bakkalından istediği kadar ürün satın alabileceğini vurguladı. 
 
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yumurta satışlarına ilişkin haberler üzerine esnafın tedirgin olmamasını istedi. 1 Ocak'tan itibaren bakkalarda yumurta satılmayacağı haberlerine itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, şunlar kaydetti: 
 
"Her vatandaşımız mahallesindeki bakkalından istediği kadar ürün alabilir. Bakkallada yumurta satılmayacak diye bir şey yoktur. Bakkal esnafı yumurtayı bundan sonra dolaplarda muhafaza edecek sadece. Soğuk hava deposu ise toptan yumurta satan ve üreten büyük firmalar tarafından bulundurulacak" dedi. 
 
Hani kokoreç de yasaktı
"Her önüne gelen, yetkili olmayan kişiler açıklama yapınca biranda kafalar karışıyor" diyen Palandöken, yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Palandakön açıklamalarına şöyle devam etti: 
"Daha önce de kokoreç ve sakatat gibi ürünlerin satılmayacağı söylenmişti. Hani satılmıyor mu? Hepsi satılıyor. Ancak bazı hijyen ortamlarının oluşturulması gerekiyor. Bunun için de artık satışa sunulan yumurtalar açıkta satılamayacak. Her koli ambalajlı olacak. En önemlisi bu yönetmelik sadece bakkal için çıkarılmadı. Tüm yumurta satan işyerlerini kapsıyor. Burada birileri sadece kafa karıştırıyor. "