Exper'den öğrencilere yönelik 'laptop'

Sakıncalı internet sitelerine girişi yasaklı, çarpmalara dayanıklı ve klavyesi su geçirmeyen dizüstü bilgisayarlar piyasaya sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - Datateknik'in ürettiği Exper, ilköğretim öğrencilerine yönelik arayüzü sevimli, sakıncalı internet sitelerine girişi yasaklı, çarpmalara dayanıklı ve klavyesi su geçirmeyen dizüstü bilgisayarları piyasaya sunacak.

Datateknik Satış Koordinatörü Koray Kurhan ile Satış ve Pazarlama Koordinatörü Cahide Akkuzu, firmanın Anadolu İlleri İlletişim Projesi kapsamında Antalya'da basın toplantısı düzenlediler. Akkuzu, bu yıl sonuna kadar 280 bin bilgisayar satışı gerçekleştireceklerini ve yaklaşık olarak 400 milyon dolar ciro hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de masaüstü bilgisayar pazarında yüzde 15 paya sahip olduklarını dile getiren Akkuzu, gelecek yıl 450 bin bilgisayar satmayı ve 2012'de pazar payını yüzde 25'e çıkartmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yeni ürünle ailelerin çocukların internet kullanımıyla ilgili bazı kaygılarının da sona ereceğini vurgulayan Akkuzu, bu dizüstü bilgisayarda öğrencilerin sakıncalı sitelere girişinin engelli olduğunu kaydetti.

İlköğretim çağı çocuklarına yönelik dizüstü bilgisayarın arayüzünün sevimli olduğunu anlatan Akkuzu, ürünün çarpmalara dayanıklı ve klavyesinin su geçirmez olduğunu dile getirdi. Akkuzu, teknolojiyi çocukların hizmetine bilgiye ulaşmaları için sunacaklarını ve eğitimlerine katkıda bulunacaklarını dile getirdi.