Faiz indirimi çağrısına piyasadan destek

Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, "(Faiz indirimi) Cumhurbaşkanımızın çok ciddi gayretleri var. Belirli bir noktaya gelindi. 'Yeterli mi' diyorsanız, yetmediğini düşünüyoruz. Devam etmesi lazım" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, bankaların kredi faiz oranlarını indirmesine ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın çok ciddi gayretleri var. Belirli bir noktaya gelindi. 'Yeterli mi' diyorsanız, yetmediğini düşünüyoruz. Devam etmesi lazım." dedi.

Göktaş, Vakıf Katılım Bankası'nın sermayesini İslam Kalkınma Bankası'ndan temin ettiğini ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulduğunu belirtti.

"Faiz indiriminin devam etmesi lazım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, faiz indiriminin devam etmesi yönündeki çağrısına destek veren Göktaş, "Faiz bizim mücadele ettiğimiz bir konu zaten. Faizle mücadele etmeliyiz. Cumhurbaşkanımızın çok ciddi gayretleri var. O gayretlere kamu bankaları olarak biz daha önceden bir reaksiyon göstermiştik. Hafta başında özel bankalar da bu çağrıya uydular, karşılık verdiler. Belirli bir noktaya gelindi. Yeterli mi diyorsanız, yetmediğini düşünüyoruz. Devam etmesi lazım." diye konuştu.

Faiz indiriminin reel ekonomiyi ciddi anlamda destekleyen bir unsur olduğunu kaydeden Göktaş, "Faiz indirimi, reel ekonomi, reel sektör iyi olduğu sürece ülke ekonomisi de daha sağlıklı olacak. Bankaların da burada sektörü ciddi anlamda desteklemesi lazım. İnşallah devamını da bekliyoruz." ifadesini kullandı.