Feniş Alüminyum'dan FYYS değişikliği açıklaması
Şirket, mali yükümlülüklere ilişkin hükümlerinde değişiklik yapılması konusunda Alacaklı Bankalar Konsorsiyumu ile toplantılara başladı
İSTANBUL - Feniş Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş, Türkiye ekonomisini de etkileyen mevcut küresel ekonomik krizin olumsuz etkileri nedeniyle Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesinin (FYYS) mali yükümlülüklere ilişkin hükümlerinde değişiklik yapılması konusunda Alacaklı Bankalar Konsorsiyumu ve lideri İş Bankası ile yazışmalar ve toplantılar başlatıldığını bildirdi.
Feniş Alüminyum'un Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirketin de dahil olduğu Feniş Holding Grup Şirketleri (Müşterek ve Müteselsil Borçlular sıfatıyla) ile Alacaklı Bankalar arasında 4743 sayılı "Mali Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" hükümlerine istinaden, muhtelif bankalara olan kredi borçlarının yeniden yapılandırılarak bir itfa planına bağlanması konusunda 23 Eylül 2003 tarihinde FYYS imzalandığı hatırlatıldı.
Açıklamada, Türkiye ekonomisini de etkileyen mevcut küresel ekonomik krizin olumsuz etkileri nedeniyle konu FYYS'nin mali yükümlülüklere ilişkin hükümlerinde değişiklik yapılması konusunda Alacaklı Bankalar Konsorsiyumu ve lideri Türkiye İş Bankası ile yazışmalar ve toplantılar başlatıldığı belirtilerek, "Yapılacak değişikliklerin, ilgili bankaların yönetim kurullarınca onaylanmasını takiben ek sözleşme halinde taraflarca imzalanması ile yürürlüğe girmesi beklenmektedir" denildi.
Değişmesi öngörülen hükümler
Açıklamada, değişmesi öngörülen sözleşme hükümlerine ilişkin de şu bilgiler verildi:
"1- 30.09.2015 tarihinde sona erecek sözleşmenin süresi, kredilerin itfa planında yapılacak değişikliğe göre uzayabilecektir.
2- 30.09.2002 tarihi itibarıyla mutabakat temin edilen krediler esas alınarak, 30.06.2009 tarihine kadar yapılmış ödemeler anaparadan tenzil edilecektir.
3- Faiz tutarı 30.09.2002 tarihinden başlayarak basit faiz usulüyle Libor 2,5 oranı üzerinden tahakkuk ettirilecektir.
4- 31.12.2009 tarihinde bir taksit anapara ödemesi, 2010'dan itibaren altışar aylık dönemler halinde yılda iki kez anapara taksit ödemesi yapılacaktır.
5- Ödemelerdeki gecikmeler için sözleşmedeki 60 (altmış) günlük ek süre 90 (doksan) gün olarak değiştirilecektir. Geciken tutara uygulanacak faiz oranı Libor 2,5'in yüzde 20 fazlası olarak uygulanacaktır."