Filistin, EXPO'da zeytin bahçesi kuracak

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı botanik EXPO'su için katılım sözleşmesi imzalayan Filistin, oluşturacağı zeytin bahçesiyle halklarının yaşadığı zorlukları anlatmaya çalışacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Filistin tarafından gelecek yıl Antalya'da düzenlenecek botanik EXPO'sunda zeytin bahçesi oluşturulacak. 

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, EXPO 2016 Antalya'ya katılım kararı alarak, sözleşmeye imza atan Filistin'in Ülke Komiseri Tareq Abulaban, Aksu ilçesindeki bin 121 dönümlük alanda incelemelerde bulundu. 

Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından karşılanan Abulaban, Proje ve Yapım İşleri Direktörlüğünün hazırladığı sunumu izledi. İç ve dış bahçeler hakkında bilgi alan Abulaban, daha sonra EXPO Kulesi, EXPO Göleti, Tarım Müzesi'nin de bulunduğu sergi alanını gezdi. 

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Faik Akturan ile de görüşen Abulaban, Filistin ile Türkiye'nin geçmişten bu yana süregelen dostluğuna dikkati çekti. 

Filistin'in EXPO 2016'da olmasının büyük bir şans olduğunu vurgulayan Abulaban, şunları kaydetti: 

"Bizim için burada bulunmak büyük bir zevk ve gurur. EXPO 2016, sonucunda başarı elde edilecek bir organizasyon ve Filistin için de bu bir şans. Burada kendi tarihini, geçmişini, kültürünü tanıtmak için büyük bir şans. Filistin dünya çapında bir organizasyonda kendini tanıtmayı amaç edinmiş bir ülkedir. Bizim gelecek nesiller için yeşil bir çevre hedefimiz var. Bu anlamda da bu faaliyet bizim için bir fırsat oluşturacak." 

"Çocuklarımız kendi acılarını neşeye çevirecekler" 

Kuracakları ülke bahçesinde Filistin ile ilgili birçok önemli konuyu gösterme şansı bulacaklarına dikkati çeken Abulaban, EXPO 2016'da sadece Filistin'in değil, tüm dünya ülkelerinden çocukların olmasının önemine işaret etti. 

EXPO'da zeytin bahçesi kuracaklarını anlatan Abulaban, "Biz kendi insanımızı zeytin ağacına benzetiyoruz çünkü o, çok zor şartlar altında ayakta kalmaya çalışan bir ağaçtır. Biz de o zor durumumuzu bahçemizde anlatmaya çalışacağız. Bizim çocuklarımız kendi acılarını burada eğlenceye ve neşeye çevirecekler" dedi. 

Katılım sözleşmesinin imzalanmasının ardından, Abulaban'a EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayık hediye edildi.