Fin eğitim sistemi canlı olarak Vitamin'de

Fin eğitim sisteminin başarı sırları Finlandiya’dan canlı bağlantı ile Vitamin Öğretmen’de yayınlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Mesleki gelişim ve paylaşım portalı Vitamin Öğretmen’in "www.VitaminOgretmen.com" eğitim uzmanlarını öğretmenlerle etkileşimli bir ortamda buluşturan Canlı Eğitimleri bu kez Finlandiya’nın eğitimdeki başarısının izini sürüyor.

2-5 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Canlı Eğitimler’de portal üyesi öğretmenler, University of Eastern Finland, Joensuu Kampüsünden üç Fin akademisyenin yanı sıra Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimlerinden Doç. Dr. Nurdan Kalaycı'nın deneyimlerinden yararlanmak üzere Finlandiya’ya bağlanacaklar.

OECD tarafından üç yılda bir düzenlenen PISA sınavlarında her zaman ilk sıralarda yer alan Fin öğrenciler içerisinde, en yüksek ve en düşük puan alanlar arasındaki farkın son derece az oluşu Fin eğitim sisteminin tutarlılığının pek çok göstergesinden yalnızca biridir.

Bu belirgin başarı, son yıllarda farklı ülkelerin sistemlerinde de Finlandiya’nın model kabul edilmesi ve Fin eğitimcilerin deneyimlerinden yararlanılması eğilimini yaygınlaştırmış durumdadır.

Finlandiya Eğitim Sistemi ve Finlandiya'nın Okul Başarısı Formülü konulu videolarla bu konuya daha önce de dikkat çeken Vitamin Öğretmen, bugün 150 bini aşan üyesine ücretsiz mesleki gelişim ve paylaşım hizmeti sunuyor. Portalın en yüksek katılım oranına sahip alanlarından biri olan ‘Canlı Eğitimler’de katılımcı öğretmenler, online ortamda bir araya geldikleri eğitim uzmanlarının sunumlarına etkileşimli olarak katılabiliyorlar.
Portal üyeleri Canlı Eğitimlere istedikleri her yerden katılım gösterebilirken, okullarda, projeksiyonla toplu katılımlarla da çok sayıda eğitimcinin bu hizmetten faydalanması sağlanıyor.

Eastern Finland Üniversitesinden Vitamin Öğretmen’e canlı bağlantı

Vitamin Öğretmen Canlı Eğitimlerinin sürekli hocası, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimlerinden Doç. Dr. Nurdan Kalaycı bir süredir çalışmalarını, Eastern Finland Üniversitesi, Joensuu Kampüsü, Eğitim Fakültesinde sürdürüyor.

2-3-4-5 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ‘Canlı Eğitimler’de portal üyesi öğretmenler, University of Eastern Finland, Joensuu Kampüsünden üç Fin akademisyenin yanı sıra Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimlerinden Doç. Dr. Nurdan Kalaycı'nın deneyimlerinden yararlanmak üzere Finlandiya’ya bağlanacaklar.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir