Fiyat artışında "rakip tanımadı"

Türkiye'de çayın fiyatı, bu yıl ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19 yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'de çayın fiyatı, bu yıl ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19 yükselerek, fiyat artışında diğer içecekleri geçti. 

TÜİK verilerine göre, bir kilogram çay fiyatı, son bir yılda yüzde 19 artışla 17,45 liraya yükselirken, aynı dönemde hazır kahvenin kilogram fiyatı yüzde 1 azalarak 39,65 liraya geriledi. 

Bu yıl ekimde poşet meyve ve bitki çayı fiyatları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12 artarak 4,07 liraya çıktı. Kakaolu toz içeceklerin fiyatı aynı dönemde yüzde 3'lük artışla 21,17 lira olurken, suyun fiyatında yüzde 10, maden suyu ve sodasının fiyatında yüzde 6 artış görüldü. 

Aynı dönemde meyveli gazoz ve kola fiyatı yüzde 4 arttı. Ayranın fiyatı ekimde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11 artışla 2,64 liraya, meyve suyunun fiyatı ise yüzde 6 artarak 2,83 liraya ulaştı. 

En fazla fiyat artışı birada 

Son bir yılda alkollü içecek fiyatlarında en yüksek artış birada görüldü. Biranın fiyatı ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13 artarken, aynı dönemde rakının fiyatı yüzde 9 artış gösterdi. 

Aynı dönemde viskinin fiyatı yüzde 8, şarabın fiyatı ise yüzde 2 yükseldi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir