Fortis, karını yüzde 28 artırdı

Fortis Türkiye'nin net konsolide karı 155 milyon YTL oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Bu yılın ilk yarısında, Fortis Türkiye'nin net konsolide karının, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28 artışla, 155 milyon YTL olarak gerçekleştiği bildirildi.

İlk altı aylık mali performansı değerlendirmek üzere yazılı bir açıklama yapan Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yvan De Cock, bu sonucu, zorlu ekonomik koşullara rağmen, gelirlerini artırarak, maliyetlerini kontrol altında tutarak ve etkin risk yönetimlerine dayanarak elde ettiklerini belirtti.

Özsermayelerinin yüzde 7'lik artışla 1,75 milyar YTL'ye ulaştığını aktaran De Cock, kredilerini de yüzde 26 oranında artırdıklarını, Türkiye çapındaki şube sayılarını 300'e çıkardıklarını kaydetti.

Perakende bankacılıktaki güçlü performanslarının, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan yenilikçi ürün ve hizmetlerin bir sonucu olduğunu belirten De Cock, Fortis'in ilk yarıda hizmete sunduğu ürünler hakkında da bilgi verdi.

De Cock, "Fortis Türkiye, 2008'in ilk yarısında yenilikçi, yüksek kaliteli ürün ve hizmetler sunarak mükemmel sonuçlar elde etti. Risklerimizi dikkatli bir şekilde yöneterek, düzenli büyümemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Verilen bilgiye göre, Fortis Grubu da bugün yaptığı açıklamayla, 2008 yılı ilk yarısında, dünya çapında 1,6 milyar avro net kar elde ettiğini bildirdi.