Fortis, Kütahya TSO'yla kredide anlaştı

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri 10 bin YTL ile 200 bin YTL arasında kredi olanağından yararlanabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÜTAHYA - Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) ile Fortis Bank arasında kredi protokolü imzalandı.

KÜTSO Başkanı Nafi Güral, imza töreninde yaptığı açıklamada, büyüme ve gelişmenin sağlanması için sanayicilerin hem kendi kaynaklarını hem de yabancı kaynakları doğru şekilde kullanmaları gerektiğini söyledi. Oda üyelerinin finans sorunlarına çözüm üretmek için bu tür kredi anlaşmaları yaptıklarına işaret eden Güral, şunları kaydetti:

''Fortis Bank, Türkiye'de yeni yatırıma başlamış bir banka. Ciddi bir sermaye artırımı yaparak Türkiye'ye güvenini de gösterdi. Banka yöneticileri, üyelerimize her türlü desteği sağlama sözü verdi. Bankanın finans imkanlarından üyelerimizin yararlanması için bu protokolü imzalıyoruz.''

Fortis Perakende Bankacılık Satış Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber, bu anlaşmayla Kütahya'da sanayinin ilerlemesine katkı sağlamaktan gurur duyduklarını kaydetti.

KOBİ'lere yönelik desteklemelere büyük önem verdiklerini anlatan Karabiber, Kütahyalı girişimcilere her türlü desteği sağlayacaklarını bildirdi. Konuşmaların ardından Güral ile Karabiber, kredi protokolünü imzaladılar. İmzalanan protokolle girişimcilerin, 10 bin YTL ile 200 bin YTL arasındaki Girişimci Destek Kredisinden 36 aya kadar vade ve uygun geri ödeme seçenekleri ile yararlanabilecekleri belirtildi.