Garanti'den 'bankasız havale' hizmeti

Ağustos sonunda tüm Paramatiklerden yapılabilecek bankasız havale işlemi, 5 YTL işlem ücreti karşılığında gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası,  şubeye gitmeden banka müşterisi olsun ya da olmasın herkesin yararlanabileceği "bankasız havale" hizmetini başlattı.

Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, banka müşterisi olsun ya da olmasın herkesin yararlanabileceği hizmet kapsamında kullanıcılar, şubeye gitmeye gerek kalmadan, 7 gün 24 saat Garanti Paramatiklerden istedikleri kişiye para gönderebilecek. Ağustos sonunda tüm Paramatiklerden yapılabilecek bankasız havale işlemi, 5 YTL işlem ücreti karşılığında gerçekleştirilecek.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Fuat Erbil, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bankasız havale ile banka müşterisi olmayan bir kitleye de hizmet sunarak, önemli bir boşluğu dolduracaklarını kaydederek, "Bankasız havale sayesinde kullanıcılar, sayısı 2 bin 500'e ulaşan Paramatiklerimizden, herhangi bir banka hesabına veya karta ihtiyaç duymadan yatırabilecekleri tutarı, Türkiye'de istedikleri kişiye gönderebilecekler" dedi. Erbil, işlemin, günlük ortalama hacminin 115 milyon YTL olan Paramatik işlemlerini kısa sürede artıracağını tahmin ettiklerini ve geniş bir kitle tarafından kullanılan önemli bir hizmet haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

Bankasız havale

Açıklamaya göre, tüm diğer kartsız Paramatik işlemlerinde olduğu gibi, para transfer etmek isteyen kullanıcılar, "giriş" tuşuna basarak, "kartsız işlem" menüsünden "bankasız havale para çekme/gönderme" adımını seçecek. Kullanıcılar, bu ekranda kendilerine ve para göndermek istedikleri kişiye ait T.C. kimlik numaraları ile cep telefonu numaralarını yazacak, göndermek istedikleri tutarı Paramatiğe yatıracak. Para yatırıldığı anda, alıcının cep telefonuna SMS ile bir şifre gönderilecek. Parayı alacak kişi, Paramatikteki "giriş" tuşuna basarak, "kartsız işlem" menüsüne ulaşıp "bankasız havale para çekme/gönderme" adımını seçecek ve çıkan ekrana T.C. kimlik numarasını, doğum tarihini ve cep telefonu numarasını yazdıktan sonra SMS ile cep telefonuna gelen şifreyi de girerek parasını çekebilecek.