Garanti'nin ilk yarı karı 1.03 milyar YTL

Yıl sonuna kadar 750 şube hedefleyen banka, ATM yaygınlığında da Türkiye 2'ncisi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Garanti Bankasının, 2008 yılının ilk yarısında 1 milyar 29 milyon 78 bin YTL konsolide net kar elde ettiği bildirildi.

Garanti Bankasından yapılan yazılı açıklamada, geçen yılın aynı döneminde, sigorta iştiraklerindeki hisse satışından elde ettiği gelir hariç tutulduğunda, bankanın net karının, yıllık bazda yüzde 21 artış gösterdiği kaydedildi.

Bankanın konsolide aktif büyüklüğü 83 milyar 695 milyon 976 bin YTL seviyesine ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye sağladığı destek, 2007 yıl sonundan bu yana yüzde 19 artarak 62 milyar 730 milyon 385 bin YTL'ye yükseldi.

Açıklamaya göre, Garanti Bankasının özsermaye karlılığı yüzde 27, aktif karlılığı ise yüzde 2,5 seviyesinde gerçekleşti.

Genel Müdür Ergun Özen, konuyla ilgili değerlendirmesinde, uzun vadeli sürdürülebilir büyümenin önemine vurgu yaparak, dağıtım kanallarını genişleterek, daha fazla müşteriye, daha hızlı hizmet sunmayı hedeflediklerini, bu kapsamda, 2008'in ilk yarısında Paramatik sayılarını 522'nin üzerinde artırarak, Türkiye'nin ikinci en yaygın ATM ağına ulaştıklarını aktardı.

90'a yakın yeni şube açarak, yıl sonuna kadar 750 şubeye ulaşma hedeflerine yaklaştıklarını da belirten Özen, bu yılın Haziran ayı sonunda, Türkiye'de 6 milyon plastik kredi kartı adedine ulaştıklarını ifade etti.