Gedikli: Büyümeyi daha kaliteli hale getirmeliyiz

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Bülent Gedikli, “Büyüme rakamı çok iyi ama daha kaliteli hale getirmeliyiz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’nin OECD ortalamasının çok üstünde büyüdüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Bülent Gedikli, son açıklanan büyüme verisiyle birlikte Türkiye’de beklentileri bozmak isteyenlerin elinde malzeme kalmadığını söyledi.

Fed’in faiz arttırması ve bilanço küçültme yanı sıra Avrupa Merkez Bankası’nın likidite daraltması gibi iddiaların hepsinin balon çıktığının altını çizen Gedikli, küresel ekonominin kısır döngüye girdiğini bildirdi.

Fed’in faiz arttıramadığı için bilanço daraltmasının da zorlaştığını vurgulayan Bülent Gedikli, Çin’in de borç yükü ve faiz ödemeleriyle karşı karşıya olduğunu kaydetti ve gelişmiş ülkeleri bir resesyonun beklediğini anlattı. Bunun Türkiye için önemli fırsatlar oluşturacağına değinen Gedikli, artık Türkiye’nin büyüme kalitesini arttırması gerektiğini söyledi. Bir ekonominin ayakta kalabilmesi için yatırım, istihdam, üretim ve ihracatın önemine işaret eden Bülent Gedikli, kurların daha aşağı gitmesinin risk olduğunu belirterek, Merkez Bankası’nın elindeki araçları kullanarak kurlara müdahil olmasını önerdi.

Yapısal reformlara acilen geçilmesini ancak bakanlıkların uyguladıkları strateji ve eylem planlarını yakından takip etmesi gerektiğini bildiren Gedikli, Türkiye ekonomisinin şaşırtmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Ekonomi yönetimi büyümeyi değerlendirdiEkonomi yönetimi büyümeyi değerlendirdi

 

Türkiye, ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüdüTürkiye, ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüdü