Gıda kralları İstanbul'da bir araya geliyor

Dünyanın en önemli gıda fuarlarından biri olan CNR Food İstanbul'a uluslararası dev firmalar alım yapmak için geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği'nin iş birliği ile düzenlenen CNR Food İstanbul fuarına 45 ülkeden gıda krallarının da bulunduğu 500 firma yetkilisi alım yapmak için geliyor.

Türkiye'de ilk kez gıda, ambalaj ve ev dışı tüketim sektörleri, CNR Food İstanbul, CNR Ambalaj Fuarı, Ev Dışı Tüketim Ürünleri ve Tedarikçileri Buluşması ile 20-23 Eylül 2017 tarihleri arasında, CNR EXPO Yeşilköy'de bir araya gelecek. Bin 500 markanın yer aldığı, üç sektörün tek çatı altında buluştuğu organizasyon, 80 bin metrekarelik alanda düzenlenecek. Fuara toplam 85 ülkeden, 65 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor.

4 milyar dolarlık potansiyel

Fuar kapsamında gıda, ambalaj ve ev dışı tüketim sektörleri; Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi kapsamında Türkiye'nin en kapsamlı alım heyetleri organizasyonlarından birine ev sahipliği yapacak. Başta ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Kanada, Rusya gibi 45 farklı ülkeden 4 milyar dolar ihracat yapma potansiyeline sahip, 500 ithalatçı firmanın yer alacağı 'Alım Heyetleri B2B Eşleştirme Programı'na sektörünün kralı sayılan firmalar katılacak.

Hindistan'ın ilgisi fazla

Çin'den sonra dünyanın en kalabalık nüfusa sahip ülkesi Hindistan'ın CNR Food İstanbul'a ilgisi çok fazla. Ülkesinde sektörün en büyüğü sayılan firmalar, Türk şirketlerle bir araya gelerek ticaret zemini yakalayacak.

Rekor ihracat hacmi bekleniyor

Gıda toptancıları, kurumsal satın almacılar, işletmeciler, yeni işletme sahibi olacaklar, otel ve restoran zincirleri tarafından yoğun ilgi görecek olan fuarın Türk gıda sektörünün en büyük uluslararası ticaret platformu olması ve rekor ihracat hacmine ulaşması bekleniyor.