Girişimci adayları iş kurmak için "Garaj"a kapanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Google ve Microsoft sponsorluğunda uluslararası girişimciliği teşvik etmek amacıyla 28 ülke ile aynı anda gerçekleştirilen Startup Weekend etkinliği, Ankara'da ikinci kez TOBB-ETÜ Garaj'da yapılacak. Girişimci adayları, 5-7 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte takımlar oluşturarak web/mobil/oyun alanındaki fikirlerini örnek ürün aşamasına getirecek. 
 
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ), Viveka ve TEPAV'ın oluşturduğu girişimcilik merkezi "Garaj", 54 saat sürecek etkinlik boyunca projelerini hayata geçirmek ve yeni işlerinin temellerini atmak isteyen girişimcilere ev sahipliği yapacak. TEPAV'dan yapılan açıklamaya göre iş fikri sunumlarının sonunda seçilen 10 projenin duyurulmasıyla girişimci adayları, projelerini ürüne dönüştürmek için Garaj'da sabahlayacak. Koçluk hizmeti de sunulacak Katılımcılar bu süreçte yalnız olmayacak ve bir yandan da tasarım, yazılım ile sosyal medya gibi konularda sektörün uzman isimleri tarafından düzenlenecek eğitimlere katılacak. Maratonun ardından 7 Nisan 2013 pazar günü girişimciler tarafından yapılacak proje sunumlarının ardından jüri tarafından seçilen projelere ödül verilecek. Her yaştan girişimciye açık olacak. Bilişim teknolojileri, web veya mobil tabanlı uygulamaların hedeflendiği etkinliğe her yaş ve meslek grubu; fikir sahibi, tasarımcı veya yazılımcı olarak katılabilecek. Ücretsiz etkinliğe http://swankara2013.eventbrite.com/ linkinden başvurmak mümkün olacak. Başvuracak adaylarda iş fikri şartı aranmazken, fikirleriyle başvuracak girişimci adaylarının ise halihazırda üzerinde çalışmakta olduğu projeler değerlendirmeye alınmayacak. 
 
Startup Weekend, Moğolistan'dan Güney Afrika'ya, İngiltere'den Brezilya'ya dünya çapında 70'in üzerinde ülkede düzenlenen ve 45 binin üzerinde girişimciye ulaşan kar amacı gütmeyen bir etkinlik. Bu yıl Türkiye'de İzmir, Eskişehir ve İstanbul`da gerçekleştirilen etkinliklerde 40 girişimci takım ortaya çıktı. Takımların bir kısmı hala aktif olarak projelerine devam ediyor.