Global Yatırım ve Yorkville ön protokol imzaladı

Holding, Yorkville ile Standby Özsermaye Dağıtım Sözleşmesi imzalanması hususunda bağlayıcı olmayan bir ön protokol imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Global Yatırım Holding'in ABD merkezli Yorkville Advisors LLC (Yorkville) ile Standby Özsermaye Dağıtım Sözleşmesi imzalanması hususunda bağlayıcı olmayan bir ön protokol imzaladığını duyurdu.

Global Yatırım Holding'in, Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanan açıklamasında, şirketin gelecek 3 yıl içerisinde yapacağı "Tahsisli" sermaye artırımlarına, azami 50 milyon dolar tutara kadar rüçhan haklarının kısıtlanması suretiyle iştirak etmesi konusunda ABD merkezli Yorkville Advisors LLC (Yorkville) ile Standby Özsermaye Dağıtım Sözleşmesi (Standby Equity Distribution Agreement) imzalanması hususunda bağlayıcı olmayan ön protokol imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ön protokolün imzalanmasıyla Yorkville, şirketimiz nezdinde hukuki ve mali durum incelemesi (due diligence) yapacak ve tarafların yetkili organlarının onayını müteakiben bağlayıcı Standby Özsermaye Dağıtım Sözleşmesi (SEDA) imzalanacaktır.

Bu Sözleşme kapsamında şirketimiz, SPK'dan alacağı iznin ardından, sermaye artırımı yapmaya karar verdiğinde Yorkville'e ihbarda bulunacak ve Yorkville, 5 işlem günlük ağırlıklı ortalamalara göre belirlenen fiyatlama periyodunu takip eden 2. işlem günü sermaye artırımı tutarını, nominal değerin altında olmamak üzere, şirkete ödeyerek sermaye artırımına konu hisseleri iktisap edecektir. Her bir sermaye artırımı tutarı (yeni ihraç edilecek hisse adedi) ve fiyatı, nominal değerin altında olmamak üzere, taraflarca müştereken belirlenecektir."