Grev var gecikme yok

Hava-İş grevi ile çalkalanan THY'den yapılan açıklamada uçuşlarda iptal ve gecikme olmadığı bildirilirken Hava-İş dün 218 seferin iptal edildiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hava-İş Sendikası  15 Mayıs Çarşamba günü grevin başladığı 03.00 ile 24.00 saatleri arasında yapılması gereken 560 seferden 218’inin yapılamadığını bildirdi. 

Türk Hava Yolları (THY) ile Hava-İş Sendikası arasında 24’üncü dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından gidilen grevde bugün ikinci gün. 
15 Mayıs’ta saat 03.00’da başlayan grevin ikinci gününe girilirken, THY yönetimi uçuşlarda greve bağlı iptaller olmadığını savunurken, Hava-İş Sendikası ise15 Mayıs günü, grevin başladığı 03.00 ile 24.00 saatleri arasında yapılması gereken 560 seferden sadece 218’inin yapılabildiğini ileri sürdü. 
Hava İş Sendikası yetkililerinin, Uçuş Harekât Kontrol Merkezi’nden edindiği bilgilere göre, dün 03.00 ile 12.00 saatleri arasında A340 tipi uçaklarla 25, Boeing 777'lerle 7, A320'lerle 157 ve Boeing 737 serisi uçaklarla 153 olmak üzere toplam 342 sefer gerçekleştirildi. Planlanan sefer sayısının toplam 560 olduğunu öne süren sendika, 218 seferin yapılamadığını bildirdi. 

Dün yapılan İstanbul-Shangai seferinde eğitimi ve sertifikası olmayan kabin personellerinin yasalara aykırı bir şekilde görevli olarak uçtuğunu açıklayan Hava-İş, THY’nin elinde uçuşa gönderebileceği nöbetçinin kalmadığını belirtirken, uçuşların esas olarak bugünden itibaren daha ciddi biçimde aksayacağını iddia etti.

THY: İptal ve gecikme yok

Öte yandan THY Basın Müşaviri Ali Genç ise uçuşların planlandığı gibi devam ettiğini ve herhangi bir uçuş iptali ve gecikmenin olmadığını açıkladı. 
Genç, uçuşların planladığı gibi devam ettiğini ve herhangi bir problemin olmadığını söyledi. THY’deki grev kararının operasyonlarını etkilenmediğini söyleyen Genç, "Buna bağlı olarak herhangi bir iptal, herhangi bir gecikme yok" dedi. THY’de grev nedeniyle dün 218 seferin iptal edildiği iddialarını da yalanlayan Genç, "İstanbul’dan dün 387 seferimiz vardı, toplam sefer sayımız da 988 idi. Hepsini de yerine getirdik. Bir uçakta ortalama 150-200 yolcu var. Uçuşlar iptal olsa, o kadar yolcuyu nereye koyacağız biz? Yok öyle bir şey. Uçuşlar bugün de sorunsuz bir şekilde devam ediyor" açıklamasında bulundu. Greve katılım konusunda ise Genç, "Katılım mutlaka olmuş ancak, sonuçta bizim operasyonumuz etkilenmedi" dedi.