GSYH hesaplamalarına 'Ana Revizyon' geliyor

Bakan Yılmaz, 2015 yılı sonuna kadar yapılacak çalışmayla GSYH hesaplamalarında "Ana Revizyon" gerçekleştirileceğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2015 yılı sonuna kadar yapılacak çalışmayla Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) hesaplamalarında "Ana Revizyon" gerçekleştirileceğini bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak soru önergesinde, "Gelir yöntemiyle milli gelir serilerini ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz?" diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Kalkınma Bakanı Yılmaz, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) hesaplamalarında baz yılının 2012 olarak güncellenmesi çalışmalarının başlatıldığını belirterek, "Hesaplamaların temelini teşkil edecek olan 2012 yılı Arz ve Kullanım Tablolarının hazırlık çalışmaları devam etmektedir. 2015 yılı sonuna kadar çalışmaların tamamlanması hedeflenmektedir. Bu çalışmayla GSYH hesaplamalarında  ‘Ana Revizyon’ gerçekleştirilecektir" dedi.

Kalkınma Bakanı, katma değeri oluşturan maliyet bileşenlerine göre hesaplanan Gelir Yöntemiyle GSYH’nın Avrupa Hesaplar Sistemi ile uyumluluğunu sağlamak için tahmin ve analiz çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir