Gümrük personeli atamaları elektronik ortamda yapıldı

Bakan Yazıcı, personel açığını en kısa zamanda bütçe imkanlarını da dikkate alarak giderilmesini hedeflediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Gümrük Müsteşarlığı personelinin kurum içi yer değiştirmelerinin elektronik ortamda yapıldı.

Gümrük Müsteşarlığı Toplantı Salonu'ndaki kura çekimi öncesinde bir konuşma yapan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı,, Müsteşarlık bünyesinde toplam 8 bin 735 personelin bulunduğunu belirtti. Gümrük müsteşarlığının personel sayısının yetersizliği konusundaki sıkıntıları dile getiren Bakan Yazıcı, "Biz her yıl gümrükte çalışan personel sayısını sizlerle paylaşıyoruz ama her nedense bu sayıda bir ilerleme olmuyor. Oysa biz geçen yıl 500'ü aşkın personel aldık, bu yıl da alacağız. Emekli olanlar, yeni alınıp atandıkları yerde çalışmak istemeyenler oluyor, maaşını yeterli bulmayanlar ayrılıyor ya da kurum değiştiriyor. Böylece bir kısır döngü içerisinde personelimizi bir türlü yeterli düzeye getiremiyoruz" diye konuştu.

Bakan Yazıcı, hedeflerinin, Gümrük Müsteşarlığının bu personel açığını en kısa zamanda bütçe imkanlarını da dikkate alarak gidermek olduğunu bildirdi.

Geçen yıl yine bu salonda gümrükte çalışan ve rotasyona tabi personelin atama işlemlerinin gerçekleştirildiğini anımsatan Yazıcı, bu atama işlemlerinin 3 Mayıs 2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan, Gümrük Müsteşarlığı Yer Değiştirme Yönetmeliği çerçevesinde yürütüldüğünü kaydetti.

Yazıcı, buna göre personelin, puan durumu, meslekteki kıdemi ve atanacağı yerlerle ilgili tercihleri referans alındıktan sonra atama işleminin yapıldığını söyledi.

Atamaya tabi personele numara verildiğini, personelin de internet ortamında tercihlerini belirlediğini anlatan Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bu tercihler, yapılmış program çerçevesinde otomatik olarak gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmayı yaparken hedefimiz, bölgeler arasında bir ayrım yapılmaksızın hizmetin akışına ve yoğunluğuna göre personelin nerede konuşlanması gerektiği planlamasını daha önce yapmak. Önce gümrük idareleri nezdinde kadrolar belirlenmekte. Gümrük Müdürlüğünde hangi nitelikte, hangi kıdemde, hangi unvanda, hangi personel çalışacak? önce bunlar belirlenmekte, ardından açık olan bu yerler kura kategorisine alınmaktadır.

Müsteşarlık bünyesinde, taşrada çalışan memurdan başmüdür yardımcısına kadar bütün unvanlarda görev yapan personelin tamamı, zorunlu rotasyona tabi tutulmaktadır."

Yazıcı, bu atama yöntemi sayesinde bölgeler arasında herhangi bir ayırım yapılmaksızın ülkenin her yerine aynı kalitede ve standartta hizmet götürülmesinin, kamu hizmetinin hızlı, etkin ve arzu edilen nitelikte sunulabilmesinin hedeflendiğini kaydetti.