Güneydoğu kadını sanayi için "umutlandı"

TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sade, "Özellikle paketteki bu destek kadınlara yönelik destek Güneydoğu kadının sanayideki payını artıracak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketine ilişkin "Özellikle paketteki kadınlara yönelik destek Güneydoğu kadının sanayideki payını artıracak" dedi.

Sade yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu, tarafından açıklanan paketi olumlu bulduklarını söyledi.

Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ekonomik kalkınmasının daha da artırılması için benzer paketlerin kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Sade, yeni paket sayesinde bölgenin biraz daha rahatlayacağını vurguladı.

Sade, özellikle kadın girişimcilere verilen desteğin çok faydalı olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"İnşallah yatırımcılar bunu bir an önce sahada kolaylıkla uygular. Paket, yatırımcı ve iş adamlarını memnun etti. Özellikle bölgemizdeki illerin sanayileşmesinin hızlanması için alt yapı sıkıntılarının da giderilmesi gerekiyor. Bölgede kadın gücümüz çok fazla bu potansiyelin iş dünyasına kazandırılmasını istiyoruz. Özellikle kadınlara yönelik bu destek Güneydoğu kadının sanayideki payını artıracak."

"Kadınların iş hayatındaki devamlılığı sağlanacak"

TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat da özellikle paket sayesinde kadın girişimcilerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılacağını söyledi.

Kadınlara ilişkin düzenlemenin TOBB tarafından teklif edildiğine değinen Polat, kadın girişimcilerin 100 bin liraya kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanın sağlandığını hatırlattı.

Polat, iş kadınlarının geçmiş dönemde verilen hibelerle ayakta durmakta zorlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kadınlar kredi çekmekte ev, arsa ve araba gibi kefalet göstermekte sorun yaşıyordu. Yeni düzenlemeyle kadınların kredi almaları kolaylaştırıldı. Kadınların iş hayatında kalmalarının devamlılığı sağlayacak düzenleme kadın istihdamını artıracak. Geçmiş dönemde çok sayıda hibe destek verilmesine rağmen istenilen seviyeye ulaşılamadı ancak alınacak 100 bin liralık krediyle kadın işini kurduktan ve düzene koyduktan sonra iş hayatındaki varlığını sürdürecektir."