Halkbank, Gaziantep SO ile kredi protokolünü yeniledi

GSO'da düzenlenen törende protokolü GSO Başkanı Nejat Koçer ve Halkbank Bölge Koordinatörü Levend Torusdağ imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GAZİANTEP - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Halkbank arasında, GSO üyelerine yönelik kredi kullanımını kapsayan protokol yenilendi.

GSO'da düzenlenen törende protokolü GSO Başkanı Nejat Koçer ve Halkbank Bölge Koordinatörü Levend Torusdağ imzaladı.

İmza töreninde bir konuşma yapan GSO Başkanı Koçer, krizin etkilerinin azalmaya başladığı bir dönemde ilk kredi protokolünü Halkbank ile yaptıklarını belirterek, her yıl yeniledikleri bu protokolün gerileyen güncel faizler doğrultusunda mevcut durumları itibariyle özellikle KOBİ'lere destek olmasını dilediğini söyledi.

Koçer, "İmzalamış olduğumuz bu protokol bir niyet protokolüdür. Halkbank bu protokolle 'ben sahadayım, buradayım' diyor. Yeni kredileri ve faiz oranları ile yeni dönem için bu protokole imza atıyor. KOBİ'lerimizin ve sanayicilerimizin bu imkanlardan istifade etmesi için bizde bu protokolü imzalıyoruz" dedi.

GSO üyelerine imzaladıkları bu protokolden faydalanmaları yönünde çağrıda bulunan Koçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halkbank, her zaman KOBİ'lere, sanayicilerimize destek olmaya çalışan, yeni ortaya çıkarttığı ürünleri ve özellikle krizler içerisinde vermiş olduğu destekleri ile önemli bir bankamız. Bugün de Halkbank'ı yine Gaziantep'in yanında görmüş olmak ve ilk protokolümüzü Halkbank'la yapmış olmak bizim için son derece önemli.

Ben özellikle kriz döneminde Gaziantep sanayisine vermiş olduğu destekten dolayı Halkbank Genel Müdürü Sayın Hüseyin Aydın nezdinde tüm ekibine ve sizlere teşekkür ediyor, imzaladığımız bu protokolün yeni döneme büyük katkıları olmasını diliyorum."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Halk Bankası tarafından başlatılan "Evini yenile Türkiye" kampanyasına dikkati çeken Koçer, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu kampanyaya katılan 83 yapı sektörünün lider firması Halkbank ile birlikte, 'Evini yenile Türkiye' kampanyasında güçlerini birleştirdi ve TOBB'da buna destek verdi. Çok düşük bir faizle, 0,33'den başlayan faiz oranlarından 36 aya kadar varan ve ödemesine de 2 ay sonra başlanabilecek bir kredi ile bu sektörü hareketlendirecek ve evini yenilemek isteyen insanlar için de bir hareket getirecek, bir rahatlık, bir destek getirecek krediyi ortaya çıkarttık.

Bunu kampanyayı ekonominin harekete geçmesi açısından çok önemsiyorum. TOBB ile Halkbank sadece bu kampanyada değil, geçtiğimiz yıllarda birçok kampanyada işbirliği yapmış ve hepsinde de çok başarılı sonuçlara imza atmıştır. Birçok yerde ortaklıklar kurmuş, projeler geliştirmiştir. İnşallah diliyorum bu yeni proje de, Türkiye ekonomisi için önemli bir fırsat olur."

Halkbank Bölge Koordinatörü Levend Torusdağ da, protokolün içeriğinde üç çeşit kredinin söz konusu olduğunu, bunlardan birinin GSO üyelerine verilen nakdi kredi, diğerlerinin ise finansal destek kredisi ile orta ve uzun vadeli proje kredisi olduğunu söyledi.

Torusdağ, değişen ekonomik konjonktür de bankanın kredi politikasının da değişkenlik arz ettiğini belirterek, "Bugün bu protokolü yenilememizdeki sebep, güncel gelişmeleri yakından takip etmek ve kredi olanaklarını yaşanan mevcut gelişmelere göre uyarlamak içindir. Protokolde GSO üyelerine birçok avantajlı imkanlar mevcut" dedi.