HAVELSAN DOOB'u dünyaya satacak

HAVELSAN Genel Müdürü Yamaç, ürettikleri Komuta Kontrol Bilgi Sistemi'nin dikkatleri üzerine çektiğini belirterek, "NATO'da bunu denedik ve beğeni kazandı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda açıklamalarda bulunan HAVELSAN Genel Müdürü Sadık Yamaç, 30 yıl önce teknolojik açığı gidermek için kurulan HAVELSAN'ın bugün ihracat yapan bir kurum haline geldiğini söyledi.

HAVELSAN'ın kurulduğu günden bu yana sürekli gelişen bir imaj çizdiğini vurgulayan Yamaç, kazanılan yeteneklerin hem Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) hem de yurt dışına satıldığını belirtti.

Yamaç, ürettikleri sistemlerle hem can kaybının önüne geçtiklerini hem de ülkeye ciddi ekonomik kazanç sağladıklarını ifade ederek, tasarladıkları simülatörlerle gerçek hayatta yapılamayan tatbikatların gerçekleştirildiğini dile getirdi.

HAVELSAN'ın son teknolojisi Komuta Kontrol Bilgi Sistemi'ni (DOOB) yurt dışına da satacaklarını bildiren Sadık Yamaç, yazılımları hem yaptıklarını hem de sattıklarını söyledi. Yamaç, "Önceliğimiz her zaman Türk Silahlı Kuvvetleri. Ama DOOB'u dünyaya satacağız" dedi.

DOOB'un çok entegre bir sistem olduğunu vurgulayan Yamaç, "Bu, müşterek hareket kabiliyeti sağlayan, silahlı kuvvetlerin farklı unsurlarını bir araya toplayıp, onların hareket kabiliyetini birlikte yöneten bir sistem. Dünyada çok tutulacağına inanıyoruz. NATO'da bunu denedik ve çok beğeni kazandı" ifadelerini kullandı.