Hayvancılık desteklerinde 25,5 kat artış

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Hayvancılık destekleri 2002'ye göre 25,5 kat artırıldı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hayvancılık desteklerinin 2002'ye göre 25,5 kat artırıldığını söyledi.
 
TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin yazılı sorularını yanıtlayan Yılmaz, küresel kriz ortamında birçok ülke krizin faturasını vatandaşlarına ödetirken Türkiye'nin istikrarlı politikalarıyla büyümeyi devam ettirdiğini, hiçbir bankanın batmadığını, borçluluk oranlarının artmadığını ve borcu karşılamak için vergilerin artırılmadığını kaydetti.
 
Türkiye'nin 2010 ve 2011'de yüksek büyüme sağladığını, krizin en tepe noktası olan 2009'dan bugüne kadar 4 milyonun üzerinde istihdam oluşturulduğunu belirten Yılmaz, "Bütün bu rakamlar bize ülkemizin krizle ve yoksullukla mücadelesinin başarılı olduğunu gösteriyor" diye konuştu.
 
Yoksullukla mücadeleyi makro ekonomik istikrar, sektörel ve bölgesel politikalar, yoksulluğu doğrudan hedef alan sosyal yardımlar ve destekler ekseninde gerçekleştirdiklerini dile getiren Yılmaz, Türkiye'nin son on yılda ortalama yüzde 5 büyüme sağladığını, istihdamı artırdığını ve enflasyon sorununu çözdüğünü ifade etti.
 
Engelli, yaşlı nüfusa dönük çalışmaların önemli yer tuttuğunu aktaran Yılmaz, göreve geldiklerinden bu yana engelli aylıklarının reel olarak yüzde 458, yaşlı aylıklarının yüzde 86 artırıldığını söyledi.
 
10 bin 440 şube
 
2011 yılı itibariyle 48 banka bulunduğunu, bu bankaların 10 bin 440 şube ile hizmet sunduğunu bildiren Yılmaz, 25 yerli ve kamu bankasının 8 bin 28 şubeyle, 23 yabancı sahipliğindeki bankanın da 2 bin 412 şubeyle hizmet verdiğini aktardı.
 
2012 yılında 2002'ye göre hayvancılık desteklerinin 25,5 kat artırıldığını kaydeden Yılmaz, "Rekor bir artış gerçekleştirilmiştir" dedi.
 
Tekstil alanında yapılan çalışmaları anlatan Yılmaz, "Belli stratejiler çerçevesinde tekstil ve hazır giyim sektörünü destekliyoruz. Sektörü yeni politikalarla ileri seviyelere taşımak için her türlü desteği sağlıyoruz. Tekstil ve hazır giyim Türkiye için önemli sektör olmaya devam edecektir" diye konuştu.
 
Kadın istihdamının artırılması için önemli çalışmalar yapıldığını ve başarı sağlandığını dile getiren Cevdet Yılmaz, son bir yıl içinde sağlanan istihdamın neredeyse yarısının kadın istihdamı olduğunu bildirdi.
 
Yılmaz, dünyada işsizlik rakamları çok üst düzeylere çıkarken, Türkiye'nin performansının, pek çok ülkeyi imrendirdiğini belirtti.
 
Yılmaz, kamu kurumlarının kira giderleri için 2012 bütçesine 207 milyon TL ödenek ayrıldığını kaydetti.
 
Serbest bölgelerin etkili kullanılabilmesi için son dönemlerde ilave çalışmalar yapıldığını söyleyen Yılmaz, "Serbest bölgeleri cazip hale getirici düzenleme inşallah yakında Meclis gündemine gelecek. Bunlar yapıldığı zaman serbest bölgelerimiz etkili şekilde yatırımcıyı cezbedecektir" dedi.