Hazine, 30 personel alacak

'Stajyer hazine kontrolörü' ve 'uzman yardımcısı' adayları, KPSS'nin ardından 'yazılı' ve 'sözlü' sınavlara girecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

iANKARA - Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, sınavla 5 stajyer hazine kontrolörü ve 25 uzman yardımcısı alacak.

Hazine Müsteşarlığının internet sitesinde yer alan duyurulara göre, Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı, stajyer hazine kontrolörlüğü için giriş sınavı yapacak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı'nca yapılacak ''yazılı'' ve ''sözlü'' sınavlardan oluşan giriş sınavının yazılı aşaması, 11-12 Ekim 2008'de yapılacak.

Yazılı sınava katılabilmek için giriş sınavına başvuranlardan KPSS P-40 puan türüne göre, puanı en yüksek 100 aday giriş sınavına çağrılacak. Yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre toplam 5 kişi stajyer hazine kontrolörü olarak alınacak.

Sınav hakkında ayrıntılı bilgileri gösteren broşür ve aday başvuru formu, Hazine Müsteşarlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı veya www.hazine.gov.tr internet adresinin duyurular bölümünden temin edilebilecek.

Adaylar, başvuru ve kayıt işlemleri için en son 22 Eylül 2008 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Ankara'daki Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı'na başvuracak.

25 hazine uzman yardımcısı

Hazine Müsteşarlığı ayrıca, 7'si iktisat, 7'si işletme, 4'ü hukuk ve 7'si de endüstri mühendisliği alanından olmak üzere sınavla toplam 25 hazine uzman yardımcısı alacak.

Yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek olan sınav, iktisat, işletme, hukuk ve endüstri mühendisliği alanlarından oluşacak. Yazılı sınav 18 Ekim 2008 tarihinde yapılacak.

Sınava katılmak isteyen adaylarda, iktisat için KPSS P-22, işletme için KPSS P-23 puan türünden en az 85, hukuk alanı için KPSS P-21 ve endüstri mühendisliği alanı için KPSS P-16 puan türünden en az 80 almış olma şartı aranacak.

Başvurular, 25 Ağustos 2008 tarihinden itibaren 5 Eylül 2008 günü mesai bitimine kadar yapılacak.

Sınavla ilgili ayrıntılı bilgi, Hazine Müsteşarlığı'nın www.hazine.gov.tr internet adresinden alınabilecek.