Hedef; 1.5 milyar YTL'lik fon büyüklüğü

AvivaSA Emeklilik ve Hayat GM Egemen, hayat sigortası ürünlerine daha çok ağırlık vereceklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - AvivaSA Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Meral Egemen, "AvivaSA olarak yıl sonunda 300 bin katılımcıya, fon büyüklüğünde de 1,5 milyar YTL'ye ulaşmayı planlıyoruz" dedi.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat, kuruluşunun birinci, sistemin ise beşinci yılını değerlendirmek üzere, Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kozanoğlu, Yönetim Kurulu Başkan vekili Anupam Sahay ve Genel Müdür Meral Egemen'in katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AvivaSA Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Meral Egemen, bireysel emeklilik sisteminde ilk birleşme operasyonunu yöneterek önemli bir bilgi birikimi yarattıklarını, bu birleşmenin AvivaSA'nın gelecekteki başarılarına ve karlılığına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortacılığının, kişilerin geleceklerine sahip çıkmak için bugünden yaptıkları uzun soluklu bir birikim alanı olduğunu belirten Meral Egemen, yaklaşık bir yıldır yürütülen entegrasyon sürecinin, işbirliğine dayalı takım çalışmasıyla üstün sonuçlar elde edilebileceğini gösteren birinci sınıf bir çalışma olduğunun altını çizdi. Egemen, entegrasyon süreci kapsamında AvivaSA'nın 20 alt program ve 200'den fazla projeyi 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak BES'te önemli bir bilgi birikimi yarattıklarını ifade etti.

"Yenilikçi bir ürünü sektöre sunacağız"

Yıl sonu hedeflerine de değinen Meral Egemen, AvivaSA olarak yıl sonunda 300 bin katılımcıya, fon büyüklüğünde de 1,5 milyon YTL'ye ulaşmayı planladıklarını ve önümüzdeki dönemde hayat sigortası ürünlerine daha çok ağırlık vereceklerini söyledi. Egemen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BES'e katkı sağlayacak, sistemin uzun dönemli birikim mantığını destekleyen, kişileri farklı dönemlerinde sistemde kalmaya teşvik edecek yenilikçi bir ürünü sektöre sunacağız. Bunun yanı sıra hayat sigortası alanında, anlaşılması kolay, müşteri dostu ürünlere ağırlık vereceğiz. Rekabetçi gücümüz olan çoklu dağıtım kanallarımızın geniş erişim ağını dikkate alarak farklı kanallarda farklı ürünlere ağırlık vereceğiz."

Aviva plc.'nin, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 28 ülkede toplam 100 bin katılımcı üzerinde yaptığı araştırma sonuçlarından örnekler veren Meral Egemen, 55 yaş ve üzerindeki kişilerin sadece yüzde 12'sinin, hükümetin sunduğu emeklilik sisteminin kendilerini koruyacağını düşündüğünü, dolayısıyla çalışanların şimdiden bu sisteme girerek geleceklerini güvence altına alması gerektiğini sözlerine ekledi.