Hedef, enflasyonu yüzde 5'in altına çekmek

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Temel gayemiz, yapacağımız reformlarla enflasyonu yüzde 5'in de altına indirerek kalıcı olarak bir fiyat istikrarı tesis etmek olmalıdır" açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bugün açıklanan enflasyon rakamları ile ilgili değerlendirmede bulundu.

 "Temel gayemiz, yapacağımız reformlarla enflasyonu yüzde 5'in de altına indirerek kalıcı olarak bir fiyat istikrarı tesis etmek olmalıdır" diyen Zeybekci, şunları söyledi:

"Enflasyon oranı Ağustos ayı itibariyle yıllık yüzde 8,05 olarak gerçekleşti. Enflasyon oranında Ağustos dönemiyle beraber bir düşüş yaşandığını gözlemliyoruz. Senelik bazda meydana gelen bu düşüşün temel sebebi gıda enflasyonu ile giyim ve ayakkabı kalemindeki fiyat azalışlarıdır.

Çekirdek enflasyon oranımız ise yüzde 8,41 oldu ve son 11 aydaki en düşük seviyesine geriledi. Gıda enflasyonundaki bu düşüşün, Gıda Komitesi çalışmaları ve Hükümetimizin diğer yapısal tedbirleriyle kalıcı kılınacağına inanıyoruz. Ağustos ayında meydana gelen bu düşüşlere rağmen enflasyon oranımız halen OVP hedefimiz olan yüzde 7,5'ten uzaktadır.

Temel gayemiz, yapacağımız reformlarla enflasyonu yüzde 5'in de altına indirerek kalıcı olarak bir fiyat istikrarı tesis etmek olmalıdır. Enflasyondaki kalıcı iyileşme ile beraber reel sektörümüz için daha uygun maliyetli finansman koşullarına da zemin oluşacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir