'Her yıl 300 bin konutu dönüştüreceğiz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İnşallah 2030 yılına kadar her yıl 300 bin konutu dönüştüreceğiz." açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, halkın can ve mal güvenliği için kentsel dönüşümün şart olduğunu vurgulayarak, "Bunun için 81 ile genelge gönderdik, 3 ay içinde riskli binaların tespitinin yapılmasını istedik. Riskli hiçbir binada bir tek vatandaşımızın oturmasına izin vermeyeceğiz. İnşallah 2030 yılına kadar her yıl 300 bin konutu dönüştüreceğiz. 6 milyon 700 bin konutumuzu hep birlikte geleceğe hazır hale getireceğiz." dedi.

Kurum, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen AK Parti İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleriyle Proje Tanıtım Toplantısı'nda, AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin'e, şehrin her noktasına layık olabilmek için hazırladığı projelere teşekkür etti.

"Kentsel dönüşüm şart"

Kurum, son günlerde yaşanan orta şiddetli depremler ve çöken kaçak binaların, kentsel dönüşüm ısrarının ne kadar haklı olduğunu bir kere daha gösterdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Halkımızın can ve mal güvenliği için kentsel dönüşüm şart. Bunun için 81 ile genelge gönderdik, 3 ay içinde riskli binaların tespitinin yapılmasını istedik. Riskli hiçbir binada bir tek vatandaşımızın oturmasına izin vermeyeceğiz. İnşallah 2030 yılına kadar her yıl 300 bin konutu dönüştüreceğiz. 6 milyon 700 bin konutumuzu hep birlikte geleceğe hazır hale getireceğiz."

Bakanlık olarak 16 yılda Sivas'a 4,5 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Kurum, bu hizmetlerin daha fazlasını yapmaya devam edeceklerini aktardı.