Hollanda'dan ahşap oyuncak talebi

Hollanda’da mukim bir Türk müşteri Türkiye’den ahşap oyuncaklar ithal etmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hollanda ekonomisi, özel sektör ve kamu sektörünün her ikisinin de önemli roller oynadığı karma bir pazar ekonomisi niteliği taşımaktadır. Ekonomi güçlü bir uluslararası yönelime sahiptir. Ekonominin ana itici sektörleri nakliye/lojistik, kimya sanayi, ticaret ve hizmetlerden oluşmaktadır. İmalat sanayi Hollanda’da, Almanya, Fransa ve İtalya gibi diğer Avrupa ülkelerinde olduğundan daha az baskın durumdadır.

Hollanda, 1958 yılında yürürlüğe girmiş olan Roma Anlaşması ile oluşturulan Avrupa Toplulukları’nın ve dolayısıyla Avrupa Birliği’nin kurucu üyelerinden biridir. Hollanda’nın dış ticaret mevzuatı AB normlarına uygun ve oldukça liberal bir sistemdir. Hollanda’da piyasaya sürülmek üzere ithal edilen her türlü ürün %21 KDV’ye tabidir. Bazı ürünler KDV’den muaftır. Bazı ürünler için indirimli oran olan %6 KDV uygulanmaktadır. İndirimli oran uygulanan bazı ürünler şunlardır: Canlı hayvanlar, Ziraat ve bahçecilik tohumları, Bitki ve bitki ürünleri, Ağaç, Gıda ve alkolsüz içecekler, Su, Hayvan yemi, Veterinerlik ilaçları, İlaçlar ve bazı tıbbi araçlar, Kitap, gazete, dergi ve diğer basılı eşya, Sanat ürünleri, Tarımda kullanılan motorin. Uluslararası taşımacılıkta kullanılacak uçaklar ve bunların donanım malzemeleri, deniz taşıtları (özel botlar hariç) ve bunların donanım malzemeleri ile yapay diş KDV’den muaf olan ticari ürünlerdir.

Hollanda’da mukim bir Türk müşteri Türkiye’den ahşap oyuncaklar ithal etmek istemektedir.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Hollanda’da mukim bir Türk müşteri ahşap oyuncaklarla ilgileniyor. İletmiş olduğu talebine ait metin aşağıda verilmiştir:
Iyi günler,

Sadece ahsap oyuncak ihracati yapan bir firma varmi? Nasil iletisim kurabilirim?

http://turkishexporter.net/en/Leads/343644_wooden-toys-manufacturers-required-in-netherlands

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir